Nu börjar längdskid-JSM (NA sänder rubbet!) – och här är laget när Fahlin är tillbaka på världstouren

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, med Adam Axelsson som gäst. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen på Iphone.

I morgon bitti startar junior-SM i längdskidor med den första tävlingsdagen av fyra, och NA kommer sända rubbet den här veckan. Det inleds med en masstart i fristil där Karlskogasonen Simon Nilsson är länets stora medaljhopp. Han kör i den äldre juniorklassen (för 19–20-åringar) som åker 20 kilometer. De yngre herrjuniorerna (17–18 år) åker 15 kilometer liksom de äldre damjuniorerna medan de yngre damjuniorerna kör tio kilometer. Allt i fristil och allt över det fem kilometer långa världscupsspåret i Gällivare (över två, tre eller fyra varv), som bjuder 170 höjdmeter per varv fördelat på sju backar varav två riktigt långa och tuffa.
Nilsson har startnummer två i den där klassen (förhandsfavoriten Elias Danielsson, Högbo, har nummer ett – det är Fis-poägsrankningen som använts), och starten går 10.00.
På damsidan är Garphyttans Elin Törnqvist, som mest satsat på långlopp i vinter och som var bästa länsåkare på Tjejvasan förra helgen, den högst seedade länsåkaren som tolva på rankningen. Hon har startnummer 212, och starten för den klassen går 12.30.
Intressant är också klassen för de yngre damjuniorna med Garphyttetrion Ida Bervenståhl (startnummer 318) och Nelly Mårtensson (339), som startar 13.30.
NA:s sändning hittar ni här.

På lördag är det ju dags för Emilia Fahlin att kasta sig in hetluften igen, efter de åtta tävlingsdagarna på elva dygn som inledde säsongen och följdes av en förkylning som gjorde att hon missade Le Samyn i tisdags. Den här gången är det världstourloppet Ronde van Drenthe som gäller – och även om jag sparar den verkliga förhandstexten tills på torsdag är det redan nu läge att notera att laguppställningarna släppts, och att Fahlin får med sig italienska Vittoria Guazzini (som kanske är den som det här racet passar bäst), nederländska (hemmaåkaren i det här fallet) Loes Adegeest, norska Stine Borgli och franska duon Maëlle Grossetête och Gladys Verhulst. Toppnamnen bland de anmälda? Lorena Wiebes (Nederländerna/Team SD Worx) som vunnit här två år i rad, Marta Bastianelli (Italien/UAE Team-ADQ) som vann 2019, och Elisa Balsamo (Italien/Trek-Segafredo).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: