Nilsson bästa länsåkare i Boden och örebroare på pallen i Nyköping

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, med Rebecca Högberg som gäst. Den 38-åriga 400- och 800-meterslöparen från Örebro, med dubbla SM-guld på meritlistan, har lagt skorna på hyllan minst tre gånger men avslöjar i podden att hon nu laddar för en ny comeback. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcastappen på Ihpone.

Simon Nilsson blev bäste länsåkare när Sverigecupens final i Boden inleddes i dag. JVM-åkaren från Karlskoga var åtta i kvalet i H20-klassen till fristilssprinten, och vann sedan sin kvartsfinal. Men i semifinalen tog det slut när han fick nöja sig med fjärdplatsen och missade sista lucky loser-platsen med 58 hundradelar. JVM-kollegan Anton Grahn vann och Nilsson placerades in som sjua i resultatlistan.
Garphyttans Ida Bervenståhl åkte ut som fyra i en tajt kvartsfinal i D18-klassen och blev 20:e. Nelly Mårtensson missade kvartsfinal med minsta möjliga marginal där, bokstavligen. Hon var på exakt samma hundradel som 30:e-rankade Bergeforsens Alva Nilsson i kvartsfinalen – och då avgör Fis-poängsrankningen som var till Nilssons fördel.
Elin Törnqvist tog sig vidare som 29:a i D20-kvalet men valde att inte köra kvartsfinal.
I morgon är det distanslopp i klassisk stil, och NA sänder alla sex klasserna då också. Damerna kör fem kilometerna, herrarna tio – ett respektive två varv på en fem kilometer lång slinga ett par mindre och en riktigt mastig backe. Den långa har en höjdskillnad på 53 meter, och varvet har totalt 177 höjdmeter.
Startnummer och -tider för länsåkarna:
11.51: Karlskogingen Ellen Berg, Rehns BK, i D18-klassen (startnummer 343).
11.49.30: Nelly Mårtensson, Garphyttan, i D18 (340).
11.57: Ida Bervenståhl, Garphyttan, i D18 (355).
12.51.30: Elin Törqnvist, Garphyttan, i D20 (424).
14.21: Alexander Macdonald Larsson, Garphyttan, i H20 (502).
14.54: Karlskogingen Simon Nilsson, Hägglunds ski team, i H20 (568)

Nästan alla länets orienterare verkar just nu vara på plats i Frankrike, på ett läger i Hallsbergs orienteringsgymnasiums regi. Men några är ändå kvar på hemmaplan (bland annat Jerker Lysell, som jag poddade med i dag och som ni får höra på torsdag): Bland annat Örebroboende Quentin Rauturier och Ida Hylander blev båda trea när vårens stora tävlingshelg i Nyköping inleddes jag med Nyköpingsnatten i kväll. Rauturier förlorade en spurtduell (det var masstart) om segern med nio sekunder mot Tullinges världscuplöpare Simon Imark medan Hylander var drygt 3,5 minuter bakom Kåres EM-femma Vilma von Krusenstierna.
I morgon är det Nyköpingsorienteringen och på söndag Måsenstafetten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: