Ännu ett triathlon läggs ned (ersätts av lerloppet Sommarplågan) och här är löparna till start i sprint-SM (upplagt för länsmedaljer både individuellt och i stafett)

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden med ultralöparen Jenny-Ann Ehrling är gäst. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcastappen på Iphone.

Nu har Dalkarlsbergs IF släppt kalendern med sina små, gemytliga tävlingar för året, och då stod det klart att Vikers triathlon – som avgjorts åtminstone 2012 (då vann skidåkaren Olivia Hansson damklassen och var bara åtta sekunder från totalsegern) och som i fjol återkom efter pademin (då vann mountainbikecyklisten Edvin Lindh) – läggs i malpåse. Sprint-tävlingen i skogarna söder om Nora, med simning i Älvlången och målgång i Dalkarlsberg, försvinner alltså på programmet – och därmed finns mig veterligt bara en triathlontävling kvar i länet (Utmaningen i Nora, som i år avgörs den 7 juli; lilla familjetävlingen Mariedamm triathlon kanske också ska nämnas) efter att Vretstorps triathlon, Kilsbergen/Örebro triathlon och Hälleby triathlon gått samma öde till mötes.
Dalkarlsbergs IF ligger dock aldrig på latsidan, och i stället för triathlon blir det ännu ett tufft terränglopp i Tjurruset-stil. Den nya tävlingen, som går under namnet Sommarplågan, kommer att avgöras lördagen den 15 juli och beskrivs som en ”sommarvariant av höstens populära tävling Utmattningen” – ”årets roligaste och skitigaste terränglopp”. Själva Utmattningen avgörs lördagen den 16 september.
Sommarplågan och Utmattningen går för övrigt i samma stil som Grisrundan i Östansjö, som avgjordes förra helgen, och mitt eget arrangemang Porla Brunnsloppet, som avgörs på söndag.
Det kommer för övrigt bjuda på en riktig löpningsbonanza med start i Blodomloppet i Örebro (fem och tio kilometer) på torsdag som följs av DM på 5 000 meter i Karlskoga på lördag, Porla Brunnsloppet utanför Laxå (tio kilometer) på söndag, Rallarrundan i Hallsberg (fem kilometer) på måndag och Vårruset i Örebro (fem kilometer) på tisdag. Alla kvinnor har alltså chansen att springa fem tävlingar på sex dagar (herrarna får nöja sig med fyra tävlingar på fem dagar.

Anmälan till sprint– och sprintstafett-SM i orientering i Lund till helgen stängde vid midnatt mot måndag, så det är dags att ta en koll på startlistan:
På damsidan väljer Andrea Svensson att avstå och i stället åka ned till Schweiz och förbereda sig inför VM-testerna veckan därpå (troligen gör Örebros EM-silvermedaljör Anton Johansson något liknande, anmäld är han i varje fall inte; Hagabys dubble världsmästare Jerker Lysell saknas på grund av skada), men Tisaren har ändå starka namn i Ellinor och Josefin Tjernlund på plats, som på en bra dag absolut kan ta topp tio-placeringar och i sprintstafetten (mest troligt med Oskar Andrén och Valter Pettersson i laget) kan ta en ny medalj. På seniorsidan har Tisaren också Anna Hallmén till start.
KFUM Örebros Jonatan Gustafsson (som tog VM-brons i knockoutsprint i fjol) och Hagabys Martin Regborn (Europamästare i långdistans i fjol men lika vass i sprint) är de två stora medaljhoppen individuellt. Anmälda i seniorklasser finns också örebroaren Quentin Rauturier, Djerfs Rasmus Pettersson och KFUM Örebros Linus Malm.
På juniorsidan märks namn som Djerfs Ella Laine, KFUM Örebros Karin Lindgren, Julia Gustafsson och Hugo Örn och Tisarens Emil Larsson.
I stafetten kommer förutom Tisaren också KFUM Örebro och Djerf till start.
Sedan 2016 (sprintstafett-SM infördes 2015, men då ställde inte Tisaren upp) har Tisaren placeringsraden 4–4–5–2–8–3–4. Bottennappet? Det kom spektakulärt nog nästan på hemmaplan, i Örebro 2020 (bronslaget 2021 bestod av Ellinor–Valter–Oskar–Josefin vilket också kan bli årets lag, även om det i år är herrar på sträcka ett och tre). I fjol hade Tisaren Andrea, Olle Josarp, Anna Hallmén och Oskar i laget som blev fyra efter diskningskaos.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: