Hagaby mörkar laget in i det längsta – Fahlins lag strulade till det i spurten: ”Kommunikationsbrist”

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, med Filip Dahlgren som gäst. Vi snackar en del om Örebroorienterarens genombrott med SM-guldet 2013 och tiondeplatsen på VM 2014 och om de tio skadefyllda år som följt efter det, men också en hel del om Tiomila i helgen och framför allt om stortävlingarna i Kilsbergen nästa helg. Podden finns där poddar finns, som på Spotify eller i podcastappen på Iphone.

När Dahlgren var och gästade mig i poddstudion i måndags så lät det på honom som om han skulle springa ”långa natten”, precis som förra året, vilket skulle innebära att han i det nya upplägget av Tiomila skulle ta hand om omstarten/jaktstarten. Men vi verkar få vänta på Hagabys laguppställning ända in till deadline i morgon förmiddag. Jag har i varje fall inte lyckats få tag i deras uppställning på herrsidan.
Ungdomarnas tävling avgörs med start 14.30, och segrartiden är beräknad till 1,5 timmar. Herrarna startar sin tre inledande dagsträckor 17.30, damerna startar sina två nattsträckor 21.30 och sedan är det omstart i herrtävlingen 23.30 medan damernas omstart sker 7.00 på söndagsmorgonen.

Emilia Fahlins lag Arkea-B&B hotels fick inte ihop det i spurten av La classique Morbihan i dag. De hade legat långt fram i klungan hela tävlingen och varit på vakt mot utbrytningar, och hade samtliga sex cyklister med sig i huvudklungan, men uppdraget för australiska Michaela Drummond misslyckades kapitalt och i stället blev Amandine Fouquenet, som egentligen skulle hjälpa till att få fram Drummond. Fahlin, som skötte sitt uppdrag tidigare under upploppet, rullade i mål som 32:a.
”Det var kommunikationsbrist under de sista två kilometerna”, säger spordirektören Franck Renimel till stallets hemsida.
De tre världstourlagen på plats spurtade bäst, och deras stjärnor tog hand om de tre första placeringarna: UAE Team ADQ:s Eleonora Gasparrini (Italien) vann närmast före Ceratizit-WNT:s Marta Lach (Polen) och FDJ-Suez Jade Wiel (Frankrike).
Ny chans för Fahlin och laget i morgon, då det är dags för tävlingen Grand prix du Morbihan som liksom dagens tillhör den tredje högsta kategorin inom internationell cykling. Det är en 96 kilometer lång varvtävling med start och mål i Plumelec som inleds med tre varv på ett 13,5 kilometer långt ”stort” varv följt av sju varv på ett åtta kilometer ”kort” varv. Samma backe finns på båda varven, och den ska alltså tas tio gånger, och på toppen finns mållinjen. I övrigt är planen platt och utför. Den där backen är på 110 höjdmeter över 1 900 meter (alltså nästan sex procent i snitt), vilket kommer bli utslagsgivande. Tävlingen startar 8.50 och Discovery sänder sista timmen, typ, med start 10.15.


Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.