Nytt tungt resultat för Ekström – och Örebro parkrun ställs in på grund av förväntad is

Det har inte varit någon rolig säsongsinledning för Axel Ekström, varken i den nationella premiären i Gällivare (även om han blev sexa i det avslutande loppet) eller i Sverigecupens premiär i Bruksvallarna. Och inte såg det mycket bättre ut i skandinaviska cupens premiär i Beitostølen i dag, där Ekström blev 49:a, som åttonde bästa svensk (framför sig hade han också fyra finländare och 37 norrmän). Över 15 kilometer i klassisk stil var Ekström 3.20 bakom segrande Didrik Tønseth (regerande OS-guldmedaljör i stafett) och 1.30 bakom Eric Rosjö som var bäste svensk på tiondeplatsen (och ende icke-norrman bland de 13 bästa).
Ekström får chans till revansch i fristilsloppet på samma bana på söndag, men först väntar en sprint på lördagen.

Det blev ingen start för Elin Engström på PRT, Personliga rekordens tävling, i Tipshallen i Växjö i dag (jag skrev ju om henne inför tävlingen). Däremot sprang Örebro AIK:s Daniel Linder de 100 kilometerna, och han klarade med 17 sekunders marginal att gå under tio timmar – sluttiden blev 9.59.43 för ett snittempo precis under sex minuter per kilometer i tio mil. Med det placerade han sig som tolv i tävlingen som vanns av Hässelbys Nikita Steiner (8.07.34) och spanske Iván Penalba Lopez (världsrekordhållare på tolv timmar löpband) på 7.11.23 (58 sekunder före Mattias Wellermark). I morgon startar tidsloppen över sex, tolv och 24 timmar.

Morgondagens Örebro parkrun är inställd på grund av förväntad ishalka på banan, men när det nästa lördag är dags för det årliga jultema-loppet hoppas arrangören att det ska se bättre ut på gångvägarna vid Rynningeviken där femkilometersvarvet avverkas varje lördagsmorgon.

Förutom Lucialoppet i Vretstorp i morgon bjuds det på ett antal mindre orienteirngsarrangemang i länet i helgen: Lusselunken i Lindesberg kan man anmälda sig till via Eventor, Skinkcupen i Laxå och Skinkloppet i Hallsberg. Alla tre är nog dock mest för löpare från den egna klubben.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: