Lindbom topp tio igen – nu lämnar han Almby (och ett försök att skapa en lokal cykelkalender)

Förra veckan tog mountainbikemästaren Matthias Wengelin sin första seger i Sverigecupen i e-cykling (Zwift). Men när cupen i dag avslutades hade han bättre saker för sig (antar jag), för till start kom han inte. Bästa länsåkare blev i stället Johan ”Limpan” Lindbom som med en niondeplats, knappa sekunden bakom segraren Johan Rydne, var topp tio för tredje tävlingen i rad. Lindbom, som utomhus främst kör långlopp på mountainbike, gick tidigare under måndagen ut i sociala medier och berättade att han efter många år lämnar Almby IK, men nya klubbadressen är ännu inte känd. Henrik Öijer tog hem sammandraget i cupen med liten marginal, fem poäng före Daniel Pinto (337–332) medan Wengelin slutade nia och Lindbom 15:e (kul att notera att speedwayföraren Oliver Berntzon – förvisso helt utan länskoppling – sopade hem en sjätteplats). Bröderna Ahlsson, som radade upp pallplatser förra vintern, har inte kört något i år, och på damsidan har det varit väldigt tunnsått med deltagare från länet.

Apropå cykel skrev jag ju förra veckan en del om Örebrocyklisternas arrangemang i år. Nu står det klart att Vänern runt, motionsarrangemanget över tre dagar, 2022 återkommer för 49:e gången och att datumen som gäller är 27–29 maj. Och Degerfors-Korpens två klassiska cykeltävlingar, Vulkanloppet (52:a gången i år) och Kommunrundan (54:e gången i år) körs 14 maj respektive 14 augusti i år. Någon som har fler motionslopp på cykel att tipsa om? Existerar Koppartrampet fortfarande?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: