Tävlingsprogrammet i Kroatien spikat – så startar bröderna Ahlsson säsongen (och Åstadsloppet blir DM [?!] för första gången sedan 2016)

Nu drar cykelsäsongen igång. Förra veckan gick Motala AIF Serneke Allebike, som inför årets säsong tagit klivet ut på den internationella scenen och tecknat licens som UCI continental-lag (tidigare körde man bara nationellt, och en del i Danmark, under namnet Maifracing), hur teamets tävlingsprogram kommer att se ut under inledningen av våren. Intressant eftersom länets två bästa herrcyklister, bröderna Jacob och Jonathan Ahlsson från Kumla, kör för teamet. Som jag tidigare skrivit om blir det en trippel i Kroatien i början av mars – Trofej Umag den 2 mars, Trofej Porec den 6 mars och etapploppet Istrian spring trophy 10–13 mars – men det blir dessutom raka vägen till Nederländerna för Olympia’s tour 17–20 mars.
Startlistorna är än så länge i princip tomma till de här tävlingarna, så det går inte att sia om motståndet, men tävlingarna är på den lägsta nivån av de som det internationella cykelförbundet sanktionerar – UCI 1.2 (för endagarstävlingarna) respektive UCI 2.2 (för etapploppen) – vilket innebär att continental-lag, landslag och speciellt inbjudna klubblag får ställa upp men inte de största proffsstallen som går under beteckningen worldteams.
Motalagänget samlades och tränade tillsammans i Alingsås i helgen och reser ned till Kroatien på torsdag.
Emilia Fahlin ser fortfarande ut att göra comeback, och begå säsongspremiär, i Flandern runt den 3 april. Men ska hon verkligen köra den belgiska vårklassikern, som hon är preliminär-anmäld till, så lär hon värma upp med åtminstone ett par tävlingar innan. På måndagen åkte hon iväg för ännu ett träningsläger, det tredje i ordningen, med sitt franska lag – och efter det lär mycket klarna om säsongsinledningen för Örebrocyklisten som inte tävlat sedan den 26 juni i fjol.

En rättelse: Jag insåg att jag felaktigt skrivit att helgens skidorienteringstävlingar hade SM-status, men det var ju svenska cupen som det handlade om. Sprint- och långdistans-SM körs de facto till helgen. Jag har redigerat i helgens blogginlägg, så nu ska det vara rätt.

Efter lördagens årsmöte har Södra Svealands friidrottsdistrikt nu publicerat lite på sin nya hemsida. Som tidigare nämnts valdes örebroaren Mats Zetterlund (som är representant för KFUM Örebro) till ordförande i distriktet, men dessutom valdes Stocksäters IF:s Karolin Eriksson till kassör och IF Starts Johan Ingjald till ledamot på två år. I förbundets uppdaterade tävlingskalender kan man läsa att tanken är att DM i halvmaraton – som från och med i år gäller ett mycket större område än tidigare – ska avgöras i Åstadsloppet. Det blir i sådana fall sjätte gången som det platta och snabba loppet i Örebro har DM-status, senast var 2016 då Mikaela Kemppi och Erik Anfält tog hand om gulden. Det finns också med två alternativa datum (19 mars och 2 april) för ett inomhus-DM i friidrott, men det framkommer inte vilka arrangörer som finns i åtanke och om vilka åldersklasser det gäller (19 mars går för övrigt maraton-DM, Nora marathon, så det kan bli en krock).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: