Startmilen blir distriktsmästerskap – och Tjernlund gör maratondebut

Långloppscupens preliminära tävlingsprogram har återigen uppdaterats. Borta är nu åter senaste tillskotten, Rusakulan vertikal och Wedevågsloppet (som inte heller på sina egna sidor skrivit något om att tävlingarna kommer bli av i år) – men nytt är också att Startmilen blir distriktsmästerskap på tio kilometer landsväg för Södra Svealands friidrottsdistrikt. Närke har aldrig haft något distriktsmästerskap på den distansen, men det har varit på gång de senaste åren men skjutits upp på grund av pandemin. Sedan tidigare finns DM på sex distanser: 5 000 och 10 000 meter på banan, kort (fyra kilometer) och lång (tio kilometer) terräng, samt halvmaraton och maraton på landsväg. I tävlingskalendern står det just nu Stocksäters IF (med frågetecken bakom) på både 5 000- och 10 000-meters-DM, så båda skulle kunna hamna i Hallsberg, i stället för ena i Glanshammar och andra i Hallsberg som tidigare varit aktuellt. Å andra sidan arrangerade ju Stocksäter 2019 års 5 000-meters-DM i Glanshammar, så det kan förstås vara aktuellt med en sådan lösning även i år.
Premiären i långloppscupen – tillika maraton-DM – Nora marathon är nu mindre än en månad bort (tre veckor på lördag), och anmälningarna har börjat ramla in: Hittills är Josefin Tjernlund (som mig veterligt gör maratondebut, det är kul!) och Oskar Larsson de hetaste namnen.

Samtidigt som inomhus-SM i friidrott avgörs är det på lördag dags för säsongens tredje (av fyra) stora ungdomstävlingar i Tybblelundshallen. Till skillnad från Triumfglasspelen och Örebro indoor games saknar Tybblelundsspelen, som arrangeras av KFUM Örebro, junior- och seniorklasser. Här är det fullt fokus på deltagare upp till 15 år. De äldsta springer 1 000 meter, övriga max 800. På den längsta distansen är Åsbros Albin Walgren ensam länslöpare, och därtill underdog med ett pers på 3.24 (Götas Jacob Åhman är solklar favorit på pojksidan, han har gjort 2.37 i vinter – på flicksidan har Turebergs Zara Klouda bästa perset, 3.12). Det är fler lokala löpare i de yngre åldersklasserna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: