Ahlgren 64 hundradelar från SM-finalplats – och Fjellströms spurtade in på rekordtider (och så gick det i skridsko-SM när van der Poel ställde in)

Det var förstås svårt att följa upp Jonatan Gustafssons SM-brons från fredagskvällen, men länet – i form av KFUM Örebro – hade ändå representation när försöken på 1 500 meter på lördagseftermiddagen gick av stapeln vid inomhus-SM i Växjö. Rasmus Ahlgren var bara 64 hundradelar (och två placeringar) från att ta en av de nio finalplatserna när han gick i mål som åtta i sitt heat (på 3.57,44), det snabbare av de två, och Kevin Bodén följde upp fredagskvällens personliga rekord på 800 meter med ett nytt på 1 500 med 4.01,64. Ullevis Andreas Kramer ska förstås leka hem guldet i morgon, men Hälles Samuel Pihlström var snabbast i försöken. Det här var de sista löpinsatserna av länsidrottarna vid årets inomhus-SM, men redan nästa helg är det dags för junior-SM.

I Tybblelundsspelen hemma i Örebro var Götas Jacob Åhman (2.39,30) och Turebergs Zara Klouda (3.06,97) snabbast i 1 000-metersloppen. Åsbros Albin Wallgren blev som enda länslöapre nia på 3.24,30.

I Tjejvasan blev det spurt om 77:e-platsen för Åsa Fjellström, 51, och Elin Fjellström, 25, mor och dotter från Örebro (även om Elin numera bor i Falun). De kom in i mål i en niomannaklunga, 14 minuter bakom segrande Britta Johansson Norgren, och Elin spurtade till sig 80:e-platsen medan Åsa blev 81:a – om än på samma sekund som dottern. Både Elin och Åsa har haft bättre placeringar tidigare i Tjejvasan, men aldrig åkt så snabbt som i dag (Johansson Norgren slog ju banrekordet). Tredje länsåkare i mål blev Garphyttans Nelly Mårtensson, mest känd som skidorienterare, som 105:a, fyra minuter bakom Fjällströms men minuten före klubbkompisen Alma Olsson på 109:e plats. Resultaten för alla länsåkare i 30-kilometersloppet mellan Oxberg och Mora hittar ni här. I morgon är det dags för den första av två dagar med Öppet spår.

I skridsko-SM på Östermalms IP dök varken Nils van der Poel eller hans tränare Johan Röjler upp (båda var anmälda) till helgens allround- och distans-SM, och därmed kunde Hagaströms Gustav Arnell ta guldet på 5 000 meter och ledning i allroundkombinationen som avslutas med 1 500 och 10 000 meter på söndagen. Örebros och SK Winners David Hjalmarsson och Ola Röjler var sexa respektive åtta på 5 000 meter (med 8.08,53 och 8.55,89 – 7.35 krävdes för medalj). Röjler är den ende av dem som ställer upp i allround-SM, där han ligger sexa efter två av fyra distanser (han körde 500 meter på 43,52).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: