Fahlin inkallad till ny världstourtävling – Berg tredje bästa svensk på ungdoms-OS

Det blir dubbla tävlingar även den här veckan för Emilia Fahlin. Efter comebacken förra veckan, med Nokere Koerse på onsdagen och Trofeo Alfredo Binda på söndagen hann hon nämligen inte mer än hem till Örebro innan arbetsgivaren, franska stallet FDJ-Nouvell Aquitaine-Futuroscope, ringde in henne som ersättare för italienska Vittoria Guazzini i torsdagens världstourtävling Brugge–De Panne.
Fahlin kommer av allt att döma få ett nytt hjälpryttaruppdrag – liknande de åt Grace Brown och Eugénie Duval i Nokere koerse och åt Cecilie Uttrup Ludwig och Marta Cavalli i Trofeo Alfredo Binda – den här gången åt Brown som är regerande mästare i Brugge–De Panne (australiskans första seger på världstouren som hon två månader senare följde upp med en etappseger i Vuelta a Burgos). Lopp är pannkaksplatt men hela 163 kilometer långt, lite knixigt och ofta drabbat av hård vind. Fahlin slutade åtta i en klungspurt här 2019.
– Det här trodde jag aldrig. Jag fick stänga av alla känslor på upploppet och bara kämpa mot de riktiga tungviktsspurtarna. Det var som om man satt i en tvättmaskin, sa hon den gången.
Förutom Brown och Fahlin ställer FDJ upp med norska Stine Borgli och franska trion Clara Copponi, Eugénie Duval och Maëlle Grossetête. Förhandsfavoriter är spurtare som Lotte Kopecky och Marta Bastianelli och formstarka Elisa Baslamo och Lorena Wiebes.
Eurosport sänder med start 15.00 på torsdag, vilket bör innebära att de hinner med de sista 1,5 timmarnas action.
Planen är sedan att Fahlin ska köra Gent–Wevelgem, även det ett världstourlopp i Belgien, på söndag. FDJ har anmält samma lag dit, med undantaget att Marta Cavalli ersätter Grossetête.

Jag misstänker att Ludvig Berg, den 18-årige skidtalangen från Karlskoga, mest går och väntar på torsdagens sprint – men på tisdagen var han i varje fall i elden för andra dagen i rad på europeiska ungdoms-OS i finska Vuokatti. Måndagens 26:e-plats över 10 kilometer i fristil följdes upp med en 32:a-plats över 7,5 kilometer i klassisk stil där Berg var prick två minuter bakom segrande hemmaåkaren Niko Anttola, 1.45 från medalj (landslagskompisen Elias Danielsson tog bronset) och 34 sekunder bakom Jens Junes som var näst bäste svensk med en 18:e-plats (Berg var trea av fyra). I morgon är det vilodag och på torsdag smäller det alltså för Bergs del.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: