Tisaren startade genrepet inför Tiomila – örebroarens lag med i täten

Det blir omstart på undre halvan för Tisaren i herrklassen i Stigtomtakavlen (i skogarna mellan Nyköping och Norrköping). Det står klart efter fredagskvällens tre sträckor i mörker som följs av ytterligare tre på lördagsförmiddagen. 17-årige Emil Larsson sprang förstasträckan och tappade drygt tio minuter på tätklungan (fem lag inom åtta sekunder med lag som Stora Tuna, Sävedalen och Linné) och två år äldre Fredrik Glännefors, som är ny i Tisaren för året, tappade lika mycket på den andra (där de tre nämnda lagen var inom tre sekunder i täten, tätt följda av inflyttade örebroaren Anton Johansson, som tävlar för Blekingeklubben OK Orion och som sprang upp laget från tolfte till fjärde plats på sin sträcka, medan övriga var mer än två minuter bakom). Tisaren var 67:a efter första sträckan, 56:a efter andra, av 86 startande lag. Betydligt mer rutinerade Johan Aronsson höll nere tappet mot täten till åtta minuter på sin sträcka, och hämtade in fem placeringar nästan på en gång. Därmed var laget klart med nattsträckorna som 51:a lag, 29.10 bakom täten där
tre bröder Svensk förde Stora Tuna till ledning inför omstarten, två sekunder före Orion, fem före Linné och 17 före Sävedalen – övriga är mer än tre minuter bakom och lär få svårt att hitta på något.
Niklas Gustafsson, Daniel Forsgren och formstarke Valter Pettersson – som vann i äldsta juniorklassen i elitseriepremiären i söndags – avslutar för Tisaren på lördagen. I morgon avgörs också den tre sträckor korta damtävlingen med två starka Tisaren-lag, och på måndag genrepar klubben inför Tiomila med Kolmårdskavlen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: