Dahlgren vann Milans poängpremiär – och Lech går för tredje raka i ÖAIK:s halvmara (där Andemariam kommer hem)

En gammal bekant kom och sprang hem premiären i Milans poängtävling i kväll. Örebroaren Filip Dahlgren, som var VM-tia i långdistans 2014 och som officiellt aldrig lagt ned elitsatsningen men som allt sedan dess i omgångar fått se sin satsning förstörd av skador, var drygt 7,5 minuter snabbare än den näst snabbaste (Milans egen, jätterutinerade Per Eklöf) och mer än 20 minuter snabbare än alla andra över 6,5 kilometer orientering vid Digerberget. Senast Dahlgren syntes till i resultatlistorna var i Ullmax vinterserie i vintras, där han tog ett par pallplatser efter jämna kamper med klubbkompisen Martin Regborn. Inga damer valde att springa längsta banan, men i gengäld var Therese Korkeakoski – som ju var snabbaste länslöparen i Letälvsträffen i går – tvåa av alla på näst längsta banan, bara slagen av KFUM Örebros Calle Olsson. Totalt kom 109 orienterare till start i premären, nästa tisdag löps det i Stora Mon, sydöst om Nora.

I går kväll stängde anmälan till Örebro AIK halvmaraton, den tredje deltävling i långloppscupen som avgörs redan i morgon kväll på den platta men lite knixiga tvåvarvsbanan på Väster (med start och mål inte så långt från Rosta gärde). 119 löpare är anmälda (plus 24 i motionsloppet över milen där Lisa Bergdahl, Maria Nagle, Lars Lundegård och Erik Högkvist sticker ut). Fanny Schulstad kommer inte till start den här gången (på söndag smäller det ju med Hamburg marathon!), men Erica Lech (som vunnit de två första deltävlingarna i cupen) och Liduina van Sitteren lär kunna bjuda på en fin duell (likt trekampen med Schulstad i Startmilen). Bakom dem finns Therese Persson, Marie Dasler och Julia Johnsson, bland andra.
På herrsidan dyker Heshlu Andemariam upp för sin första större tävling i Örebro sedan han blev sjua just i ÖAIK:s halvmaraton 2017 (men han har gjort några andra starter i länet sedan dess, bland annat i Närkeracet i fjol), men sedan dess har han ju haft en grym utveckling och bland annat gjort 30.01 på 10 000 meter och 1.06 på halvmaran. Andemariam startade löparkarriären i IF Start men bor sedan tre år i Stockholm och tävlar numera för Keep Up RC. Jag har inte koll på alla namn som kommer utifrån, men Studenternas Andreas Lundegård har i varje fall gjort 1.10 på halvmaran.
I cupen är ledaren Per Arvidsson favorit till ny seger, och från länet finns också löpare som John Lundström, David Lundström, Simon Karlsson, Fredrik Johnsson, Jonathan Kandelin, Björn Engqvist, Björn Eriksson, Mathias Viktorsson och Sören Forsberg med potential att gå under 1.20. Kanske missar jag någon.
Tävlingen startar 18.00.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: