Ingen ”Milans” i kväll – men dubbla orienteringstävlingar i länet ändå

I baksmällan efter Tiomila är det den här veckan uppehåll för Milans poängtävlingar, men den som ville hade ändå två små motionsorienteringar att välja på, på tisdagskvällen.
I Vedevåg arrangerade Lindebygden en ”egostafett”, alltså en tävling där samma person springer flera sträckor efter varandra. Lindebygdens egen Axel Thybeck vann, knappt tre minuter före Milans Therese Korkeakoski på andraplatsen. De två sprang ju i samma Tiomilalag i helgen, där Lindebygden och Milan ställde upp gemensamt (Lindebygdens enda bidrag var just 15-årige Thybeck). Tomas L Karlsson var tredje snabbast i kväll.
Och i Villingsberg, mellan Karlskoga och Örebro, arrangerade OK Djerf en ”kretsorientering” (alltså en motionstävling för östra Värmland) där egne veteranen Per Jansson var snabbast på den långa banan, med drygt fyra minuter till godo på tvåan Fredrik Zetterberg Eriksson (de båda sprang ju i Djerfs lag i Tiomila, det första renodlade Djerflaget i herrtävlingen på 14 år som dessutom lyckades bli bästa Värmlandslag). Hagabys Johan Helander trea i kväll, inga damer sprang långa klassen.
På torsdag arrangerar Tisaren och Örebro läns orienteringsförbund en ungdomstävling – kallad ”fyrklöver” eftersom fyra klubbar i länet står för varsin i år – och till helgen är det dags för KFUM-träffen i Lockhyttan. Därefter, på tisdag, återupptas Milans poängtävlingar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: