Vårruset tillbaka – då blev det ny kamp mellan van Sitteren och Lech

Det saknades en Fanny Schulstad, men i övrigt var det riktigt bra uppställ när Vårruset äntligen var tillbaka i full styrka på Örebros gator på måndagskvällen. Jag vet inte exakt hur många som kom till start – det brukar vara några tusen i motionsklass – men 439 sprang i varje fall i klassen med tidtagning i femkilometersklassen, och där blev det som vanligt det här året (när Schulstad inte är med) en uppgörelse mellan Liduina van Sitteren och Erica Lech om segern. Lech var starkast i Startmilen medan van Sitteren spurtade in före i Örebro AIK halvmaraton – och nu var det återigen van Sitteren som var starkast i slutet och vann med två sekunders marginal: 17.27 mot 17.29. Tisarens Josefin Tjernlund, som satsar mot EM-laget i orientering, var bara 30 sekunder bakom (17.57) på asfalten och 17-åriga Anna Ferletta från Karlskoga tog fjärdeplatsen på 18.38 medan Siri Englund tog femteplatsen på 19.28 (fler gick inte under 20 minuter, men 15 löpare gick under 21 och 28 löpare tog sig under 23.
Det fanns en hel del bekanta namn längre ned i resultatlistan: Frida Nilsson, som var så dominant för några år sedan, var åtta på 2019, skidåkaren Olivia Hansson tolva på 20.28, superveteranen Marie Dasler 15:e på 20.58, tidigare trestegs-supertalangen (med ungdoms-VM på meritlistan) Fanny Ernestam 30:e på 23.05 bland många andra (notera att jag inte ens nämnde frekventa Konditionsbloggsnamn som Julia Johnsson, sexa på 20.11, Petra Hanaeus, sjua på 20.17, Lovisa Persson, tia på 20.22, Benita Månsson, 16:e på 21.01, Antje Wiksten, 17:e på 21.21, Lisa Brorson, 18:e på 21.21 eller Elin Freed, 22:a på 22.15 – eller gjorde jag det ändå, nu?).
NA sände direkt från folkfesten, och ni kan se det i efterhand här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: