Fahlin kör etapplopp i Nederländerna – har chans på topplacering

Efter en intensiv tävlingsperiod med Vårgårda GP, Tour of Scandinavia och EM (nio tävlingar på 16 dagar) fick Emilia Fahlin en vecka tävlingsledigt. Men nu smäller det till igen. Med start i morgon, tisdag, kör hon världstourtävlingen Simac ladies tour (som tidigare hettat Holland ladies tour och Boels rental ladies tour, beroende på sponsor, och som Susanne Ljungskog vann 2003 och 2006) i Nederländerna.
Det återstår att se om det är Fahlin som laget ska köra för, men möjligheten är överhängande när lagets två andra kanoner, Cecilie Uttrup Ludwig och Marta Cavalli. Fahlin sekonderas i stället av norska Stine Borgli och franska kvartetten Clara Copponi, Eugénie Duval, Maëlle Grossetête och Victorie Guilman (av dem har Copponi visat framfötterna mest i år, med en etappseger i Women’s tour och fyra topp sex-placeringar i vårklassiker).
Tävlingen består av fem linje- och en tempoetapp. Den fjärde och sjätte etappen går över ett antal nederländska ”berg” (kullar) och samlar över tusen höjdmeter (på den sista ska till exempel Posbank-klättringen, med 65 höjdmeter, avverkas sju gånger på de första nio milen). Första etappen, över 2,5 varv sexmilavarv med start och mål i Lelystad ute vid Markermeer, är dock helt pannkaksplatt (lägsta höjd är fem meter under havsnivån, högsta är en meter över) och 141,2 kilometer lång. En spurtetapp alltså, där Fahlin lär kunna vara med väldigt långt ram om tillfälle ges.
Starkaste namnen till start är regerande mästaren Chantal van den Broek-Blaak, Lorena Wiebes och Ellen van Dijk, som alla lär vara sugna på en seger på hemmaplan, samt italienska Chiara Consonni.
Från världsrankningen kan noteras att Fahlin, efter den långa frånvaron från tävlande förra året, klättrat in på topp hundra på världsrankningen igen (efter att så sent som för en månad sedan ha varit utanför topp 200). Just nu är hon 83:a, Ett bra resultat i Nederländerna gör att hon kommer passera Julia Borgström som bästa svenska.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: