Fahlin bröt med förmodad båtbensfraktur – VM i fara (och stjärnglans över helgens orienterings-DM – också)

Emilia Fahlin klarade de 25 sista kilometerna på gårdagens etapp, efter kraschen, men undersökningarna efteråt visade att hon troligen brutit båtbenet i högerhanden, och därför tvingades hon kasta in handduken inför dagens etapp, den tredje av sex i årets Simac ladies tour (”Nederländerna runt”). I stället för att avverka 139 kilometer med start och mål i Gennep (Charlotte Kool vann, strax före Lorena Wiebes som vann de två första etapperna och toppar sammandraget) så reste Fahlin hem till Sverige för återhämtning och vidare undersökningar. Med 23 dagar kvar till VM-loppet i Australien är det förstås tveksamt om hon hinner tillbaka. ”Såklart är det så. Det beror ju först och främst på om det är en fraktur och annars hur lång tid en läkning tar”, skriver hon i ett sms till Vårgårda cycling.
Efter VM återstår bara en tävling på världstouren, Tour de Romandie (Romandiet runt), och därtill finns några större tävlingar på nivån just under (Giro dell’Emilia, Binche–Chimay–Binche, Tre Valli Varesine och Chrono des nations), så i princip skulle nog ett missat VM innebära att säsongen var över.

I morgon kväll med start vid 21 (när solen gått ned) är det dags för årets distriktsmästerskap i nattorientering, som arrangeras på en nyritad karta runt Gårdsjön uppe i Kilsbergen – och till skillnad från förra helgens medel- och långdistans-DM ligger tungvikten nu på damsidan. Det finns inga Regborns, Johanssons eller Lysells i startlistan, men i stället mästerskapsrutinerade löpare som Ellinor Tjernlund och LIlian Forsgren och därtill Lovisa Persson. På herrsidan lär det bli en uppgörelse mellan Hagaby (Oskar Eklöf, Jakob Wallenhammar) och Tisaren (Daniel Forsgren, Filip Jacobsson, Johan Aronsson).
På söndag avslutas de två DM-helgerna med stafetter i skogarna söder om Svennevad, och där mönstrar Tisaren ett förstalag med tre löpare från sommarens Europamästerskap (Josefin Tjernlund, Ellinor Tjernlund, Andrea Svensson) och lär främst utmanas av andralaget (Lilian Forsgren, Anna Hallmén och Lovisa Persson). Martin Regborn springer slutsträckan för Hagaby (som har Samuel Andersson och Jakob Wallenhammar på de två första) med Tisaren satsar på Daniel Forsgren/Martin Gajda/Filip Jacobsson och KFUM Örebro på Hugo Örn/Anton Kruse/Jacob Eriksson.
I Värmland är det medeldistans-DM på lördag och stafett-DM på söndag, långt bort mot norska gränsen till (och Djerf ställer bland annat upp med Rasmus Pettersson och Åsa Zetterberg Eriksson, med medaljmöjligheter).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: