Banrekordhållaren största namnet i allra sista Kilsbergen trailrun (plus: Bergslagsloppet ställs in, Fahlin med strålbensfraktur och inget annat)

På grund av att natt-DM i orientering inte kör med några liveresultat från målgången lär det kunna dröja innan resultaten ramlar in. Återkommer därför med dessa i morgon, eller i en uppdaterad blogg om någon timme om det ändå inte dröjer så länge.

I morgon är det dags för den tolfte och, enligt arrangörerna, allra sista upplagan av Kilsbergen trailrun, den runt 14 kilometer långa trailtävlingen som går från Ånnaboda till Suttarboda (på Bergslagsleden) och sedan tillbaka igen (på en utmärkt rundslinga och över Storstenshöjdens slalombacke och runt sjön till målet vid SM-stugan).
Startlistan har innehållit fler tunga namn tidigare, men tidernas bäste Kilsbergen trailrun-löpare är i varje fall anmäld – Filip Dahlgren, den gamle orienterings-VM-löparen från Örebro (återstår dock att se om han kommer till start, han strök sig ju från orienterings-DM förra helgen dit han också var anmäld). Hans banrekord på 54.48 lär stå sig för alltid om han inte själv slår det i morgon, för några fler kanoner kan i varje fall inte jag hitta i startlistan.
Här finns ändå några konditionsbloggenbekantingar i Linda Meijer (veteran-VM-medaljör i mountainbike), Villem Raudsepp (duktig veteranlöpare från Nora), Rihards Darzins (med i orienteringslandslaget för döva), Stefan Sager (habil ultralöpare från Örebro AIK som senast kutade Ultravasan), Alfons Wedin (storebror till succélöpare Linus och själv vinnare i Vintrosaloppet 2019), ultraräven Carin Gustavsson och ultrauppstickaren Björn Tikkanen.
Det finns också en femkilometerdistans som lockar bland andra Ebba Fryxell, men visst hade det varit kul att se ett gäng löpare från Tisdagsklubben och fler från Örebro AIK i startlistan också.

Bergslagsloppet tvingas ställa in årets upplaga, som skulle bli den första efter pandemin, det meddelade arrangörerna häromdagen. Antalet anmälda var alltför lågt för att arrangemanget skulle gå att räkna hem, och därför blir det inget av med den 67 kilometer långa mountainbiketävlingen som utnyttjar några av de finaste stigarna (och grusvägarna) uppe i Kilsbergen, och som också har 46- och 22-kilometersklasser. Tävlingen har avgjorts sedan 2014 (utom de båda pandemiåren) och var SM i marathon, alltså mountainbikes långdistans, 2016, och ingick under några år i den svenska långloppscupen.

Det var inget båtbensbrott, men väl ett strålbensbrott, som Emilia Fahlin drabbades av när hon gick i backen i Nederländerna i onsdags. Det konstaterades när hon i dag undersöktes och fick nytt gups på hemmaplan, och hon berättar själv om det på instagram. Allt talar nu för att hon missar VM och att säsongen är över, även om hon inte riktigt går så långt som att bekräfta det i sin text: ”Så tråkigt att jag kommer få gå med det här gipset i flera veckor och inte kommer kunna delta i de kommande tävlingarna. Så himla surt, för jag hade älskat att avsluta säsongen eftersom jag njutit och älskat att racingen och min utvecklingen de senaste månaderna, men från den ljusa sidan … Så är det här bara ett litet gupp på vägen med tanke på att jag trots allt är rätt oskadd.” Fahlin berättar också att det här är allra första gången hon brutit ett ben i kroppen efter att ha kraschat med cykeln (men som de minnesgoda vet har hon ju brutit ett ben i handen av att ta emot en vattenflaska när hon cyklade …).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: