Regborn står över världscupstafetten – ger Johansson chansen (och Fahlin har kastat gipset)

Det blir ingen Martin Regborn – eller Tove Alexandersson, Gustav Bergman eller Lina Strand för den delen – i stafetterna som på lördagen inleder världscupfinalen ett par mil utanför schweiziska Davos (tävlingscentrum är på 1 800 meters höjd). Det meddelade Svenska orienteringsförbundet på sin hemsida på fredagen. Orsaken är den rätt givna – att de fyra svenska toppnamnen, som alla har chans på seger eller åtminstone pallplats i den sammanlagda världscupen, väljer att prioritera de två individuella loppen: Söndagens medeldistans och måndagens långdistans. Och ska man ifrågasätta något i sammanhanget är det förstås att Internationella orienteringsförbundet valt att lägga tävlingarna i den här ordningen.
– Alla våra löpare vill ju springa stafett men nu när man valt att lägga stafetten först i programmet så vill förstås de som ligger i toppen på världscupen prioritera de loppen, säger förbundskapten Anneli Östberg till förbundets hemsida.
Men inget ont som inte har något gott med sig. I Bergmans och Regborns frånvaro får örebroaren Anton Johansson chansen som ankare i det svenska förstalaget, och kommer få ta laget i mål efter att två bröder Svensk – Viktor på förstasträckan och Emil på andra – inlett stafetten.
SVT sänder med start 11.45 på lördagsförmiddagen. Och sedan fortsätter alltså världscupfinalen med Regborns jakt på totaltiteln söndag och måndag.

Emilia Fahlin skrev inte bara nytt kontrakt med sitt franska proffsstall i förrgår – samma dag var hon dessutom inne på USÖ och tog bort gipset efter strålbensbrottet på högra underarmen. Det skriver Radiosporten på sin instagram och citerar Fahlin, men jag har inte lyckats hitta radioklippet någonstans för att höra en längre intervju.
– Det är skönt att få släppa handen och armen fri och kunna börja använda båda händerna och så småningom komma igång med träningen igen, sa Fahlin, hur som helst, till Radiosportens instagram.
Nästa tävling? Den blir troligen inte förrän i månadsskiftet februari/mars, då nästa säsong sätter igång i Europa. Fahlin har inte inlett tävlingssäsongen utanför Europa sedan 2016, och lär inte göra det nästa år heller även om det avgörs två världstourtävlingar (fyra tävlingsdagar) i Australien i januari och en i Förenade Arabemiraten (fyra tävlingsdagar) i mitten av februari innan det är dags att kicka igång Europasäsongen med Omlop het Niewsbla den 25 februari. Därefter fölljer i snabb takt Strade Bianche, Ronde van Drenthe, Trofeo Alfredo Binda, Brugge–De Panne, Gent Wevelgem, Flandern runt, paris–Roubaix, Amstel gold race, Valonska pilen och Liège–Bastogne–Liege på mindre än två månader. Den som väntar på något gott …


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: