Så följer du Petterssons framfart i JVM – och här är programmet för vinterns inomhustävlingar i Tybblelundshallen

11.48 på fredagen ger han sig ut, Tisarens Valter Pettersson, i medeldistansen som inleder junior-VM i orientering i Portugal. Han gör det med startnummer 73 av 127 killar till start, men av någon anledning är startlistan omvänd så att nummer 127 startar först, och Pettersson går därmed ut som 54:e man. Med två minuters startintervall innebär det att han kommer få vänta 1,5 timmar efter målgång för att se vad loppet verkligen räcker till.
Arrangörernas satsar på en maraton-tv-sändning och drar igång redan vid 10.00 och hänger i över prisutdelningen vid 15.15.
När sprintdistanserna avgjordes i somras var Pettersson 50:e individuellt och med i det svenska andralaget som slutade på 13:e plats, men potentialen är större än så med tanke på att han vunnit både i skogen (i swedish league i våras) och i sprint (på SM i somras) i konkurrens med de allra bästa som Bredrayds Axel Elmblad som tog VM-guldet i sprint i somras (men som nu saknas på grund av hjärtflimmer).
Tävlingarna i Portugal fortsätter med stafetter på lördag (så det gäller att Pettersson är topp tre av svenskarna på fredagen för att ta en plats) och avslutas med långdistans på söndag. Mer inför mästerskapet skrev jag häromdagen.

Nu är för hela vinterns program för tävlingar i Tybblelundshallen presenterade. Galnshammars IF:s lilla tävling Vinterspelen drar igång säsongen redan om två veckor, den 19 november, och då finns bland annat 3 000-metersloppet för herrar, damer och 17-åringar på programmet (och 800- och 600-meterslopp för yngre). Helgen därpå, den 26 november, avgörs Stocksäters och Åsbros betydligt större tävling Triumfglasspelen med 1 000 meter för herrar, damer och 17-åringar (och återigen 800- och 600-meterslopp för yngre), men också ett lopp över engelska milen för Malungs rekordveteran Håkan Eriksson, vad det verkar.
14-15 januari är det sedan, som jag tidigare berättat om KFUM Örebros tvådagarstävling Örebro indoor games med distriktsmästerskap över bland annat 1 500 och 3 000 meter (för seniorer). Den 4 mars avgörs KFUM:s renodlade ungdomstävling Tybblelundsspelen (där 1 000 meter för 15-åringar är längsta löpdistansen) och helgen 25-26 mars avslutas säsongen med Stocksäters och Åsbros jättetävling Marsspelen som också fungerar som veteran-DM (med tävlingar på bland annat 800 och 3 000 meter).
Det återstår däremot att se om det blir någon Inneserie i vinter.
Inomhus-SM avgörs i Malmö 17–19 februari, junior-SM och äldre ungdoms-SM i Karlstads nya hall helgen efter, yngre ungdoms-SM i Västerså 4–5 mars och veteran-SM i Uppslaa 10–12 mars.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: