Ahlgren/Bonneau tävlade för tredje dagen i rad – men Vinblad och Kandelin vann i Lanna

Starta helgen med Garphyttans öppna KM i nattorientering på fredagskvällen, fortsätta med Markanatten trailrun på lördagskvällen och avsluta med Lanna trailrun på söndagsförmiddagen? ”Varför inte”, tänkte nog Elisabeth Ahlgren och Maxime Bonneau. Ahlgren var snabbast på fredagen, fyra på lördagen och följde upp med en andraplats på söndagen. Nu förvisso slagen med nästan sex minuter, av Elin Vinblad, över en mil med bitvis rejält krävande traillöpning (51.55 på Vinblad, 57.37 på Ahlgren). Men ändå, den tävlingshelgen skojar man inte bort! Bonneaus rad är ännu mer imponerande – han var tvåa på fredagen, trea på lördagen och nu åter trea. Ahlgren och Bonneau är båda 31 år, sambos och bor i Örebro, men som tävlar båda för Linköpings OK.
Före sig hade Bonneau Jonathan Kandelin och Oskar Hansson (som var regerande mästare efter den öppna trailtävlingen under pandemin, 2020). I slutändan skiljde bara 85 hundradelar av en sekund de båda åt, men Kandelin (som var sexa i Markanatten) höll emot i spurten mot Hansson (som var tvåa i Örebro parkrun i går). Tiderna var 47.00 på båda, 48.06 på Bonneau. Lina Björnlund från Vintrosa var trea på damsidan, med 1.11.12 (över 19 minuter efter Vinblad).
Tävlingen gick över två varv på en enkilometersslinga. Det sprangs också en motionsklass över ett varv, som Lovisa Eklöf (28.04) och Johan Wannerth (27.00) vann. 18 löpare kom till start i huvudklassen, 26 på femkilometersdistansen.

Ester Skoglund sprang inget av de nämnda loppen, men det gjorde däremot klubbkompise – i Östansjö SK – Andreas Jonsson. Tillsammans delade de på segern i Forma Laxås femkilometerslopp i dag, på lite över 23 minuter.

Fredrik Nylén, gamle Bik Karlskoga-spelaren som senaste 20 åren sysslat med multisport (på internationell toppnivå) och långfärdsskridsko (på nationell nivå) arrangerade i går en träningstävling över sextimmarsdistansen i Nobelspåret i Karlskoga under namnet ”Några varv” där rutinerade ultralöparna Leonora Johnson och Regina Johnson sprang 53,32 respektive 52,19 kilometer. En Alex Ximikus, som jag inte har någon koll på, vann på 62,52 kilometer, före Krister Hägg Lahti på 57,72. Nylén själv hade fullt upp med en veteranmatch i hockey och hann bara springa i 2.45, och på den tiden hann han 32,4 kilometer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: