Fahlins lag spikat – och de blev klubbmästare hos Hagaby (det blev inte klubbens Europamästare)

I slutet av förra veckan spikade Emilia Fahlins franska proffslag FDJ-Suez-Futuroscope sin 15-mannatrupp inför 2022. Sist in blev Maëlle Grossetête, som kört för laget sedan 2018 (ett år längre än Fahlin) och som nu skrivit på för ännu en säsong. Därmed kommer 13 av 14 cyklister som tävlade för laet i rå att fortsätta – australiska Brodie Chapman, som gått till Trek-Segafredo, är undantaget. Jag har tidigare rapporterat om de två nyförvärven, franska Gladys Verhulst och nederländska Loes Adegeest: 25-åriga Verhulst har gjort fyra säsonger i semi-profesionella lag på nivån just under toppstallen, och startat en hel del stora race (och hon var femma på en av de norska etapperna i världstourtävlingen Tour of Scandinavia i augusti). 26-åriga Adegeest har bara två proffsår bakom sig, men har samlat en del fina resultat på lite mindre internationella tävlingar i år, som segern i bergspristävlingen i Lotto Belgium tour och andraplatsen i sammandraget i Tour de l’Ardèche.
Det är inte klart när Fahlin kommer göra säsongsdebut 2023 (när jag pratade med henne senast avfärdade hon inte helt tanken på att inleda säsongen utanför Europa, även om hon vanligtvis brukar vilja undvika det), men hon har redan hunnit vara på träningsläger på Kanarieöarna med laget. Nu är hon dock hemma i Örebro, och så sent som i går såg jag på Strava att hon tillsammans med bland andra Matthias Wengelin och Axel Lindh flög förbi mitt hus i Porla på en långtur på gravelcyklar. Säger ni till i förväg fixar jag kaffe nästa gång!

Jag skrev ju om Fakiren i helgen, men det avgjordes också en orienteringstävling uppe i Kilsbergen, vid Dammenlägret. Hagaby hade öppet klubbmästerskap i långdistans, men faktum är att den regerande Europamästaren på distansen – som tävlar för klubben – inte vann. Nej, Martin Regborn hade ju fullt upp med landslagssamling i Väsby, och i hans frånvaro korades Benita Månsson och Johan Persson till klubbmästare efter rätt jämna kamper (med drygt respektive knappt tre minuter över 6,6 kilometer fågelvägen). På söndag drar Ullmax vinterserie igång i Nora och nästa tisdag avgörs Tisarens natt-KM.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: