Schagerströms knall – slog alla svenskar, tvåa bakom världsmästaren i säsongspremiären

I dag startade skidorienteringssäsongen – och den gjorde det med en knall. Garphyttans Elin Schagerström, som etablerade sig på den internationella senior-scenen redan förra året (efter sabbatsåret vintern innan, som var hennes första som senior), slog samtliga svenskor och finskor i en sprinttävling i finska Röhkömukka (utanför Ylläs) – och före sig hade hon bara den regerande världsmästaren på distansen, estniska Daisy Kudre-Schnyder som var helt överlägsen (hon vann på 15.16, Schagerström var 56 sekunder bakom och trean Evelina Wickhom ytterligare 13 sekunder efter).
Fem av sju VM-svenskor fanns på plats, bara Magdalena Olsson och Frida Sandberg saknades, och Schagerström slog alltså samtliga (bland annat regerande jakttarts-världsmästaren Linda Lindkvist). Totalt kom 47 åkare till start. Om man kan lita på resultatlistan (och i just det här avseendet vet jag inte det med säkerhet) körde herrarna exakt samma bana – och bara nio av 54 manliga landslagsskidorienterare var snabbare än Schagerström.
Tävlingarna i Ylläs, som ersätter landslagets snöbrist-inställda läger i Arvidsjaur, fortsätter på söndagen.

Egentligen kan man bara kopiera och klistra in senaste veckornas resultat från Örebro parkrun, för i dag var Petra Hanaeus var snabbast för 52:a gången (varav tredje i rad) och Oskar Hansson först i mål för 16:e gången (varav femte två senaste månaderna). Tiderna den här veckan: 21.14 respektive 17.28. Även Erik Jansson (17.34) gick under 18 minuter, trots kyla och lite snö i luften.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: