Fritz den eviga tvåan i skiergcupen och världscupen flyttas från Ramsau

Nära skjuter ingen hare, kan man säga när det gäller Karlslunds Mattias Fritz i Moto brutal skierg cup, stakmaskinstouren som pågick i två månader och avslutades på nyårsafton. 2020 blev han tvåa i cupen, 2021 blev han tvåa både i totalen och i den nyinstiftade distanscupen – och 2022 blev han nu tvåa i både totalen, distanscupen och sprintcupen. Men någon seger, det har han ännu inte. I stället vann norske Henrik Magnusson den Örebrobaserade cupen för andra året i rad – och precis som i fjol också distanscupen men den här gången dessutom sprintcupen. Tre gånger Magnusson före Fritz alltså, trots att hela 29 stakare kom till start i åtminstone en av de sju etapperna (men långt ifrån alla körde igenom samtliga).
På tredjeplatserna blev det däremot lite olika utfall: Jason James var tvåa i total- och sprintcup medan Jimmy Axelsson (som är den mest meriterade skidåkaren av dem) blev trea i dsitanscupen. Andra konditionsbloggs-bekanta namn som ställde upp var Robert Brundin, Per Sjögren, Danny Hallmén och Filip Jakobsson.
Inga damer kom till start i år, så örebroaren Christina Larsson får stå kvar som regerande mästare.

På måndag startar som bekant världscupen i skidorientering med Elin Schagerström på startlinjen. Men snöbrist i Österrike har nu tvingat arrangörerna att flytta tävlingarna från Ramsau upp till Tauplitz-Alm på 1 600 meters höjd över havet.
Strax före jul presenterades också programmet för svenska cupen i skidorientering, och den inleds för juniorerna med tävlingar i Mora 14–15 januari. En viktig tävlingshelg för Nelly Mårtensson om det ska bli något JVM i vinter.
För seniorerna startar cupen helgen därpå, 21–22 januari, i Leksand. 18–19 februari är det SM (för seniorer, ungdomar, juniorer och veteraner) i Vansbro och 25–26 februari tävlar seniorerna i Umeå. 11 mars avslutas den nationella säsongen med cup- och SM-tävlingar i Luleå för både seniorer och juniorer.
Internationellt avgörs världscupen 9–11 januari (med fortsättningstävlingar utanför världscupen 12–14 januari), 31 januari–3 februari (med EM och junior-VM) och 10–12 februari (med U23-VM).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: