Axelssons avslöjande i podden, Berzell kan ta hem Nattcupen i förtid och tajt för Hallor som missade elitledet igen

I morgon bitti släpps veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, och den här veckan bjuds det på ett avslöjande: Adam Axelsson har i det tysta beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan (han tog ju tre SM-guld och tävlade internationellt så sent som förra vintern), och har i stället svängt helt i sitt idrottande och börjat köra racerbil. I podden blickar den 26-årige örebroaren tillbaka på höjdpunkter och bakslag under sin tid som cyklist och skridskoåkare, och så kommer vi naturligtvis in på fenomenet Nils van der Poel, som är nästan exakt lika gammal (det skiljer bara en månad) och lade av med lite mer buller och bång nästan exakt samtidigt. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen på Iphone.

Något mer som händer i morgon? Erik Berzell har en teoretisk möjlighet att avgöra herrklassen i Ullmax vinterserie (även känd som Nattcupen), trots att det bara är näst sista deltävlingen. För det krävs ”bara” att han blir topp fyra – och då ska man veta att han aldrig varit sämre än tvåa i vinter (tre gånger tvåa bakom Martin Regborn, de andra tre gångerna – när Regborn inte sprungit – har Berzell vunnit). Teoretiskt finns fortfarande tre utmanare till den Örebroboende Järla-orienteraren Berzell: KFUM Örebros Jacob Eriksson och Hugo Örn och Örebroboende Ärla-orienteraren Joel Aristondo Magnusson. Men ingen av dem lär ha en chans att nå ikapp ens vid dubbla skrällsegrar i de två sista deltävlingarna.
På damsidan är det betydligt jämnare. Anna Hallmén och Lovisa Persson – som är de enda anmälda den här veckan också – ligger inom två poäng i sammandraget efter sex av åtta deltävlingar. Hallmén har tre segrar och en andraplats, Persson två segrar och två andraplatser. Det står 1–1 i inbördes möten. Kommer båda i mål och Persson vinner på lördagen kommer det vara helt jämnt och först i mål vinner i finalen i Laxå om två veckor – vinner Hallmén måste Persson ha hjälp (eller att Hallmén inte kommer till start, bryter eller disakas) i sista deltävlingen.
I den betydligt populärare mellanbanan, det som tidigare varit Nattcupens tävlingklass för damer, skuggas Jessica Korkeakoski av ett helt koppel namn. Rent teoretiskt har fortfarande 14 löpare chansen på totalsegern där.
Torsdagens deltävling arrangeras av OK Tisaren och utgår från klubbstugan i Hallsberg.

Seedningen till Vasaloppet från Tjejvasan och Öppet spår söndag har nu publicerats (för Öppet spår måndag får man ingen seedning eftersom man får åka fristil där). Tisarens Anton Hallor missade återigen elitledet med liten marginal – bara topp två fick seedning dit när gränsen drogs vid 4.21 (Hallor var ju trea i mål). Hallor blir i stället kvar i första startled. Hälleforsåkaren Emil Samuelsson missade strecket för första startled med 36 sekunders marginal när gränsen drogs vid 4.46.00, men var redan seedad och anmäld dit. Från Tjejvasan missade Elin Törnqvist seedning till första startledet med en minut och 43 sekunder – men hon har ändå beslutat sig för att inte åka.
Av just nu anmälda till Vasaloppet finns Jimmy Axelsson, Robert Brundin, Rickard Ericsson, Adam Gillman och Gustav Hindér i elitledet och Hallor, Samuelsson, Gabriel Fernsten, Daniel Forsgren, Mattias Fritz, Filip Jacobsson, Erik Jansson och Jan Larsson Lyckholm i led ett. Men då saknas alltså ännu Filip Danielsson. Det är några dagar kvar till söndag.
Däremot står det redan nu klart att Karlslunds långloppsess Olivia Hansson, som dragits med dålig känsla- och sviktande resultat i vinter, väljer att inte komma till start i år. Det skriver hon i ett sms till bloggen. Med Hansson och Törnqvist ute ur leken är det rätt ovisst vem som blir bästa länsdam på söndag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: