Lyssna på Fahlin i podden, löparna att hålla koll på när veteran-SM startar och alla länsåkare ut i kvartsfinal i JSM

Tidigt i morse släpptes veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, ett matigt avsnitt där Emilia Fahlin berättar om inledningen av årets säsong (och fortsättningen), plus tankarna inför nästar år, hur rollerna fördelas inför tävlingarna och om vad det längsta hon sprungit egentligen är. Finns där poddar finns, som på Spotifty eller i podcastappen på Iphone.

I morgon startar inomhus-veteran-SM i friidrott i Uppsala, och även om Starts Marie Dasler är den stora guldhoppet som solklar förhandsfavorit på både fredagens 3 000 meter, lördagens 1 500 meter och söndagens 800 meter nu när hon klivit upp i D55-klassen och det också finns chans till svenska veteranrekord (Daslers årsgamla på 3 000 meter är åtta sekunder från Karin Schöns svenska rekord, hennes tid på 1 500 meter är en sekund från Karin Wåhlstedts rekord och den på 800 meter är knappt tre från Wåhlstedts rekord) så är det faktiskt ändå Almby-Bo Perssons start på 3 000 meter som intresserar mig allra mest. Kanske inte just för om det blir guld (för det lär det bli) eller svenskt rekord (för det kommer bli väldigt svårt), utan för att se vilken form han håller inför sommarens utomhustävlingar. Persson har nämligen inte gjort några tävlingar i vinter, men sprang Åsatsdsloppet i oktober på otroliga 1.31.34. Då var han 74 år, nu har han fyllt 75 – och vet att världsrekordet på halvmaran i den klassen är 1.29.26. Finns det två minuter till att hämta i den åldern? Kan vi få en världsrekordhållare från Örebro innan året är slut?
Bo är bara anmäld till 3 000-metersloppet medan hans fru kommer ta medaljer på både 3 000, 1 500 och 200 meter, i K70-klassen. Maria Nagle gör som Dasler och springer alla tre medeldistnasloppen, men i K45-klassen där hon lär hugga om medaljer på alla distanser. IF Starts Lars Lundegård är andra-/tredjerankad på 1 500 och 3 000 meter i M55-klassen. Klubbkompisarna Mikael Hansson och Annica Sjölund kommer springa 3 000, 1 500 och 800 i M60 respektive K55 (på längsta distansen kommer Hansson möta bland andra Malungs superveteran och världsrekordinnehavarare Håkan Eriksson, som många gånger tävlat i Örebro; och Hansson tävlar för övrigt också på 4 00 meter). Dessutom dyker Örebro AIK:s Mikael Waldenborg upp i ett fullpackat 3 000-meterslopp i M40-klassen.

Fem länsåkare gick vidare till kvartsfinalerna när sprinten avgjordes vid junior-SM i längdskidor i Gällivare i dag. Men ingen av dem överlevde semifinalerna, och i slutändan blev Simon Nilsson 13:e (i äldre juniorklassen, H20), Nelly Mårtensson 15:e (i yngre juniorklassen, D18), Ludvig Berg 19:e (i H20), Elin Törnqvist 27:a (i D20) och Ida Bervenståhl 29:a (i D18). Nilsson, som hade en riktigt tung dag i går, var alltså förste man utanför semifinalerna efter att ha blivit trea i en toktuff kvartsfinal där även vinnaren slutgiltiga vinnaren Anton Grahn och finalåkaren Erik Franzén fanns med (liksom förre klubbkompisen Ludvig Berg, som blev fyra). Han hade drygt en sekundstor lucka fram till den tätduon, men var bara 41 hundradelar från att ta sista lucky loser-platsen.
I morgon är det vilodag, men till helgen avslutas JSM med distanslopp och stafetter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: