Gustafsson fick nöja sig med reservplats till världscupen: ”Tufft i uttagningarna” (Och så gick det i Milan-premiären!)

I går släpptes veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, och Örebro AIK-löparen Liduina van Sitteren är gäst och berättar bland annat om några riktigt struliga år. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen på Iphone.

Jag spekulerade i om det skulle kunna bli både fyra och fem länsorienterare i svenska truppen till världscuppremiären i Norge nästa vecka – men det blev bara de tre ”givna”, plus Jonatan Gustafsson som reserv. Martin Regborn hade ju redan sin plats säkrad, hade precis som sex andra blivit förhandsuttagen för att slippa toppa form till helgens uttagningstävling i Valdemarsvik, men nya i truppen är Tisarens Andrea Svensson och örebroaren Anton Johansson. Alla tre kommer att få springa både torsdagens långdistans och lördagens medeldistans (det gäller inte riktigt alla andra i truppen), och finns förstås med i snacket inför söndagens stafett också.
Gustafsson får nöja sig med att vara reserv på plats till långdistanstävlingen, Trots att han (liksom Jerker Lysell) var mer än två minuter och tre placeringar) före OK Kåres Isac von Krusenstierna (som blivit uttagen) i långdistansen i Valdemarsvik i söndags. Han hade också Tullinges Simon Imark, som blivit uttagen till båda distanserna, bakom sig där. De två var dock klart före Gustafsson i medeldistansen i lördags, där örebroaren gjorde en rejäl bom.
– Det är roligt när många löpare presterar på topp. Några hade förstås hoppats på att kunna leverera ännu bättre. Att jag och Kalle (Dalin) får det tufft i uttagningarna är ju bara positivt. Vi har nu många löpare som är redo och i form inför världscupen, säger förbundskapten Anneli Östberg till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

I kväll var det premiär för Milans poängserie, och där fanns ingen av de där kanonerna med den här gången (Regborn och Johansson var i stället på Örebro slott och hyllades för sina EM-prestationer i fjol). I deras frånvaro visade de som ska utgöra grunden i Hagabys Tiomila- och Jukolalag ihop med Regborn, Lysell och Filip Dahlgren klass: Jakob Wallenhammar, Love Sintring och Oskar Eklöf tog nämligen en trippel (Wallenhammar vann med över 3,5 minuters marginal), närmast före rutinerade hemmalöparen Per Eklöf. Milans Vilma Larsson var snabbaste dam, drygt en minut före Lindebygdens talang Lovisa Thybeck (på näst längsta banan var Therese Korkeakoski näst snabbast av alla, bakom Almby talang Sixten Widmark).

Samme Sixten Widmark var för övrigt snabbast av ungdomarna i Zinkgruven i helgen, när skidtävlingen Zinkgruveskejten (som jag skrev en del inför) avslutade skidsäsongen i länet. Store hemmasonen Markus Hallén Johansson vann förstås herrklassen överlägset, var nästan sju minuter före tvåan över 7,2 kilometer i fristil (på damsidan var Garpyttans Linda Torége snabbast).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: