Bildextra från rekordloppet på Väster – Regborn och van Sitteren sprang snabbaste landsvägsmilarna i distriktets historia (men de kommer inte räknas i statistiken …)

Snacka om att det gick fort när Mikael Kroon styrde upp ännu en testtävling i dag (den femte i ordningen efter parkrunbanan den 28 mars, milseriebanan den 4 april, någon jag missat under andra halvan av april och så 5 000 meter på GIH den 1 maj).
Det mesta om den har ni förhoppningsvis redan läst i min artikel på na.se. Mest anmärkningsvärt var förstås att både Martin Regborn och Liduina van Sitteren sprang de snabbaste landsvägsmilarna som någonsin noterats av distriktslöpare (i van Sitterens fall med en brasklapp för att något historiskt resultat kan saknas). Regborn var rentav tolv sekunder snabbare än Mikael Abrahamssons distriktsrekord på 10 000 meter på bana.
Nu kommer ju inga av de här tiderna att räknas eftersom loppet inte var sanktionerat, Svenska friidrottsförbundet har ju fortfarande totalt tävlingsstopp för seniorer. Men hur som helst sprangs testloppet på gamla Milseriens kontrollmäta tiokilometersslinga på Väster, och Regborn gjorde 29.36 (topp tio i Sverige i år, alla testlopp inräknade, enligt landslagsledaren Lorenzo Nesi som för inofficiell statistik) och van Sitteren 35.09 (15 sekunder från Karin Forsbergs distriktsrekord på 10 000 meter på bana). Fyra löpare gick under 32, sju under 33 och tio (inklusive comebackande Erik Anfält) under 34 i ett lopp med 16 startande där ingen gick över 37 minuter … Hög klass.
Tim Sundström var tvåa bakom Regborn på 31.19, sekunden snabbare än när han vann testloppet på samma bana den 4 april, men med dålig känsla. Jack Karlsson var trea på 31.29 (också en sekund bättre än senast) och 17-årige Wilhelm Bergentz fyra på 31.30.
Bildextra nedan, tyvärr missade jag dock Björn Engqvist (35.16) och Oskar Hansson (36.36), och konstigt nog ramlade alla bilderna in i ”fel” ordning, så det börjar med löparen som hade tolfte bästa tiden och avslutas med Regborn:

Martin Duberg gjorde 35.17.
Hinderbane- och trailspecialisten Jonathan Kandelin 14:e man på 35.16. Foto: Jonas Brännmyr
Liduina van Sitteren sprang alltså snabbare än den bästa noterade landsvägsmilen av en länslöpare någonsin: 35.09. Foto: Jonas Brännmyr
Fredrik Johnsson pressade sig under 35 minuter med 34.53. Foto: Jonas Brännmyr
Erik Anfält, länets bäste herrmaratonlöpare (om vi inte räknar Linus Rosdal) under 2000-talet, har dragits med skadebekymmer under vintern men kommit igång på senvåren och gjorde nu 33.46. Foto: Jonas Brännmyr
Gustaf Leonardsson, som leder långloppscupen efter DM-guldet i Nora marathon, sprang på 33.20. Foto: Jonas Brännmyr
William Wickholm kutade på 33.19. Foto: Jonas Brännmyr
Andreas Ingberg satte ett nytt starkt resultat med 32.41. Foto: Jonas Brännmyr
Axel Sandberg såg plågad ut på slutet men vann spurten mot Andreas Ingberg och var sekunden före i mål på 32.40. Foto: Jonas Brännmyr
Stocksäters Michael Welday gjorde 32.23. Foto: Jonas Brännmyr
Jack Karlsson och Wilhelm Bergentz hjälptes åt att dra till urstarka 31.29 respektive 31.30. De båda KFUM Örebro-talangerna är bara 20 respektive 17 år gamla. Foto: Jonas Brännmyr
Tim Sundström var inte nöjd med känslan när han gick in på 31.19. Säger något om hans potential. Foto: Jonas Brännmyr
Martin Regborn andas ut efteråt. Foto: Jonas Brännmyr
Fightingface sista meterna för Martin Regborn till 29.36.

Tidigare i veckan fick länet en annan sub-30-löpare på milen: Linus Rosdal. Nå, han tävlar nu för tiden förvisso för Linköpingsklubben Akele, men han är ju örebroare. Så jag pratade med honom efter hans 29.58 på en tvåkilometersvarvbana i Linköping (han fick, liksom Regborn, göra hela jobbet själv), en text ni hittar här.

Ni missade väl förresten inte texten och bilderna från onsdagens Moto tour, där jag tog mitt första snack med länets största skidtalang Ludvig Berg?

I dag förlängde för övrigt Emilia Fahlins stall FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futurscope kontrakten med australiska duon Brodie Chapman och Lauren Kitchen över 2022 (läs pressmeddelandet här). Det är högintressant framför allt av den anledningen att det visar att teamet är uthålligt och kommer satsa vidare i en bransch (damcyklingen är långt från herrcyklingen, ekonomiskt) haft det tufft länge och som nu dessutom drabbats av coronakrisen (många team verkar kämpa för sin överlevnad). Sedan tidigare är unga franska kvartetten Clara Copponi, Marie Le Net, Évita Muzic och Jade Wiel klara för 2021. Fahlin har utgående kontrakt.


Ett svar till “Bildextra från rekordloppet på Väster – Regborn och van Sitteren sprang snabbaste landsvägsmilarna i distriktets historia (men de kommer inte räknas i statistiken …)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: