Emilia Fahlin tillbaka med laget – men Bob Impola ser ut att lägga av

Sedan Emilia Fahlin ryckte i nödbromsen och först ställde in sitt OS-deltagande och därefter, successivt, resten av säsongen har Örebrocyklisten (av det man kunnat följa i sociala medier och så vidare, hon har inte gett några intervjuer) varit hemma i Sverige. Men i söndags flög hon ned till Spanien för träningsläger i Altea (på östkusten 14 mil söder om Valencia) tillsammans med tolv av de andra 13 cyklisterna i laget (Grace Brown är kvar hemma i Australien). Fokus för teamet är längre turer och att få ordning på tempocyklarna inför 2022, berättar prestationsdirektören (ja, hur fan översätter man det annars?) Flavien Soenen för franska tidningen la Nouvelle République. På fyra första dagarna har Fahlin och gänget bränt av 38 mil och nästan 6 000 höjdmeter och mer lär det bli före hemfärd på tisdag. Ett andra läger är planerat till 27 januari–4 februari, och första möjliga tävlingsdag i Europa är Omloop Het Nieuwsblad den 27 februari.

Bob Impola avslutade ju fjolårets säsong i vredesmod direkt efter Vasaloppet (han hoppade därmed över de tre sista deltävlingarna i långloppsvärldscupen) efter att problemen med det nya skidmärket Kästle som hans, inför fjolåret, nya långloppslag Ed system Bauer team körde på. ”De här skidorna åker jag aldrig mera på. Så känns det nu i alla fall”, sa Impola efteråt, och möjligen var Vasaloppet det sista vi över huvud taget fick se av Impola i stora sammanhang. Trots att han bara är 29 år gammal har beskedet i sommar varit att han lagt av, och även om en comeback givetvis är fullt möjlig så finns han inte med i någon laguppställning inför vinterns säsong och han är heller inte anmäld till långloppscupens prolog i Grönklitt i helgen, med lagtempo på lördagen och ett 33-kilometerslopp på söndagen (allt sänds i SVT). Det är heller inte någon annan länsåkare, för första gången på mycket länge. Långloppscupen fortsätter mjukstarten med nya deltävlingarna Tre cime criterium och Misurina individual tempo 8-9 januari och startar på allvar med La venosta lördagen därpå.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: