Hanaeus tangerade sitt eget vinstrekord på Örebro parkruns första juldag

Julotta har man ju hört talas om (men jag har aldrig bevistat någon), men hur är det med löpning på juldagsmorgonen? Jo, det funkar det också. 40 löpare dök upp i kylan när Örebro parkrun för första gången genomfördes på juldagens morgon (det berodde på att juldagen inte infallit på en lördag sedan Örebro parkrun startade), och Petra Hanaeus vann för sjätte gången i rad. Därmed tangerade hon sitt eget rekord på sex raka från sommaren 2019, sedan tidigare är hon den som varit snabbast flest gånger i det fem kilometer långa loppet som arrangeras varje lördag – 37 av de 164 upplagorna har Hanaeus varit snabbast. De här sex senaste veckorna har hon landat mellan 20.20 och 20.48 (i dag) i tid – riktigt stabilt. Therese Persson var näst snabbast med 22.43.
På herrsidan var Oskar Hansson snabbast för sjunde gången, på för honom jogg-tiden 19.32. Johan Ingjald sprang på 20.20 (Hanaeus var trea av alla).
Min kollega Markus Lundqvist var på plats och gjorde ett litet reportage i morse, det hittar ni här.

I morgon är det, som jag skrev den 23:e, dags för Skinksvängen, Degerfors OK:s traditionstyngda annandagsorientering. Bland de föranmälda finns Tisarens Filip Jacobsson och Djerfs Rasmus Pettersson och Per Jansson.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: