Rapport från tre skidtävlingar

Hade Robert Brundin ställt upp i Lo-spåret i går hade han garanterat utmanat Bill Impola och Jimmy Axelsson om de två första platserna. Men istället valde Karlslundsåkaren söndagens Norrbärke skimaraton i Smedjebacken som sitt långlopp den här helgen. Och även där räckte han till pallplats – han nöp tredjeplatsen, 2,5 minuter bakom segrande Adam Steen (Team Ormsalva) och två bakom tvåan Albin Andersson över tolv varv på ”vår tekniska 3,3-kilometersslinga”, som arrangörerna skriver. Garphyttans Daniel Olsson tog också en topp tio-placering, som nia, tio minuter bakom Brundin.

Filip Danielsson fick nöja sig med en 19:e-plats i 17-kilometersloppet i Sverigecupen i Torsby, som NA sände. Han var elva vid första mellantiden, efter 6,8 kilometer, men tappade under andra halvan och var drygt två minuter bakom segrande Gustav Eriksson, IFK Mora. Gamla klubbkompisen Lucas Lennartsson, som alltjämt kör för Garphyttan, var bara fem sekunder och tre placeringar bakom. Inga andra länsåkare var topp 70.

Rickard Ericsson och Edwin Franzén, de två rätt unga åkarna som tagit chansen i långloppsvärldscupen i vinter, slutade 110:a (på 3.18.29) respektive 135:a (på 3.23.43) i Marcialonga i dag. Ryske Ermil Vokuev vann på 2.51.57 efter en mäktig, 65 kilometer lång utbrytning. Nästa helg tar långloppsvärldscupen paus, så då finns alla möjligheter att istället åka Wadköpingsloppet i Ånnaboda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: