Mountainbikemästaren Wengelin första i mål i Sverigecupen i Zwift – slutade ändå tvåa

(UPPDATERAD MED ORIENTERING 21.45) Matthias Wengelin, den regerande svenska mountainbikemästaren som sedan ett antal år bor i Örebro, tar undan för undan kliv mot toppen i Zwift (e-cykling på trainer uppkopplad mot nätet så man kan tävla mot varandra) som han använder som en del i sin träning under vinterhalvåret. Förra vintern var han som bäst fyra i deltävling i den då nyinstiftade Sverigecupen i e-cykling, och i mitten av december toppade han det med sin första pallplats, när han var trea i tredje deltävlingen av åtta i cupen. På måndagskvällen var cupen framme vid nästa sista tävlingen – och då slog Wengelin till genom att för första gången vara först i mål, och det med en ovanligt stor marginal. I Zwift handlar segermarginalerna oftast om hundra- eller tiondelar, men när Wengelin tryckte till på slutet lyckades han skapa en lucka på 4,2 sekunder bak till klungan. Segern fick han dock inte, eftersom det här var ett poänglopp där cyklisterna plockade poäng vid ett antal spurtpriser längs vägen, och Wengelins fina poängsumma i mål räckte inte för att passera Falucyklisten Henrik Öijer som varit längre fram i de tidigare spurterna och slutade på 192 poäng. Wengelins 188 räckte dock till andraplatsen och nytt personbästa, och i sammandraget – som ännu inte är uppdaterat – lär han ha klättrat ett antal positioner från den 17:e-plats han låg på inför tävlingen.
Till exempel verkar inte Almbys Johan ”Limpan” Lindbom, som var elva i sammandraget efter sex tävlingar, ha kommit till start (och inte några andra toppåkare från länet heller). Öijer ledde cupen sedan tidigare och drygade ut. Damsidan, undrar ni? Där har det, i Karin Forsbergs frånvaro (och var väldigt framgångsrik i fjol), varit väldigt tunt med deltagande från länscyklister hela vintern. Petra Kjellberg vann i går, Sonia Cieciel toppade cupen inför den deltävlingen.
Sista deltävlingen körs på måndag den 7 februari.

Det blir finfint uppställ när Ullmax vinterserie (även känd som Nattcupen) kör masstart i Lindesberg vid 18.20 i morgon. Martin Regborn, Jonatan Gustafsson, Quentin Rauturier och Lilian Forsgren (den sistnämnda på mellanbanan, damernas tävlingsbana) bidrar med mästerskapsmeriterad topp, Ellinor Tjernlund (favorit i damklassen), Lovisa Persson, Valter Pettersson, Rasmus Pettersson, Emil Larsson och Hugo Örn med en riktigt bra bredd i den långa klassen (som är herrarnas tävlingsklass), och Och så får man förstås inte glömma att Johan Mårtensson, IF Hagen, leder herrklassen i serien (men däremot är inte Almbys Emma Lindkvist, som leder damklassen, anmäld).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: