Regborn och Gustafsson etta och tvåa i landslagets testtävling – och här är vårtävlingarna där Fahlin kan göra säsongspremiär

I dag fortsatte det sex dagar långa orienteringslandslagslägret i Åhus med sprint-träningstävling med fullständig Örebrosuccé på herrsidan. Martin Regborn vann sprintfinalen två sekunder före Jonatan Gustafsson medan fyrfaldiga världmästaren Gustav Bergman var trea, sju sekunder bakom Regborn (och alla andra över 50 sekunder bakom Örebroduon i tät). På damsidan var Tisarens Andrea Svensson åtta i mål, knappt 1,5 minuter bakom segrande Tilda Östberg, Stora Tuna. Tre dagars lägerliv återstår för orienterarna.
Nästa vecka springer Regborn och Gustafsson 3 000 meter på friidrottens inomhus-SM. Det återstår att se vem som är snabbast då.

Nu talar allt för att det börjar närma sig en comeback för Emilia Fahlin, den så meriterade Örebrocyklisten som avbröt fjolårets säsong just före OS och avstod bland annat VM och EM. I dag drog sex av hennes lagkompisar i franska stallet FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope igång säsongen med Setmana Valenciana (nyförvärvet Grace Brown blev nia och etablerade kaptenen Cecilie Uttrup Ludwig tia på den första etappen där italienska Elisa Balsamo, Trek-Segafredo, vann spurten i en tätklunga med runt 30 cyklister) medan Fahlin och flera av hennes andra lagkompisar just nu är på läger på Gran Canaria.
Förutom nämnda australiska mästaren Brown är italienska Vittoria Guazzini ny i Fahlins stall för året. Ingen har lämnat sedan Lauren Kitchen lade av i maj i fjol, så nu finns 14 under kontrakt medan det oftast bara finns plats för sex cyklister per tävling. Tittar man över de preliminära (och i vissa fall väldigt preliminära) laganmälningarna som finns gjorda för vårtävlingarna ser fördelningen ut så här:
Setmana Valenciana, Spanien (etapplopp som pågår, avslutas den 20 februari): Brown, Ludwig, Marta Cavalli, Brodie Chapman, Victorie Guilman och Marie Le Net.
Omloop het niewsblad, Belgien (26 februari): Brown, Cavalli, Chapman, premiär för Guazzini, Eugénie Duval och Maëlle Grossetête.
Omloop van het Hageland, Belgien (27 februari): Bara Chapman anmäld ännu (möjlig premiär för Fahlin).
Le Samyn, Belgien (1 mars): Brown, Duval, Grossetête, Guazzini, Guilman, premiär för Fahlin om hon inte kör Hageland.
Strade Bianche, Italien (5 mars, premiär för världstouren): Bara Ludwig, Cavalli och Chapman anmälda än.
Ronde van Drenthe, Nederländerna (12 mars, världstouren): Inga cyklister anmälda ännu.
Nokere Koerse, Belgien (16 mars): Inga cyklister anmälda ännu. En av Fahlins favorittävlingar.
Trofeo Alfredo Binda, Italien (20 mars, världstouren): Bara Ludwig och Chapman anmälda ännu.
Brugge–De Panne, Belgien (24 mars, världstouren): Inga cyklister anmälda ännu.
Gent–Wevelgem, Belgien (27 mars, världstouren): Inga cyklister anmälda ännu.
Dwars door Vlanderen, Belgien (30 mars): Bara Chapman anmäld ännu.
Flandern runt, Belgien (3 april, världstouren): Bara Ludwig, Fahlin, Cavalli och Brown anmälda ännu.
Amstel gold race (10 april, världstouren): Bara Ludwig, Fahlin och Chapman anmälda ännu.
Paris–Roubaix, Frankrike (16 april, världstouren): Bara Cavalli och Brown anmälda ännu.
GP de Chambéry, Frankrike (17 april): Bara Chapman anmäld ännu.
La Flèche Wallonne, Belgien (20 april, världstouren): Bara Ludwig, Fahlin, Cavalli och Chapman anmälda ännu.
Liège–Bastogne–Liège, Belgien (24 april, världstouren): Bara Ludwig, Fahlin, Cavalli och Chapman anmälda ännu.
Längre fram under sommaren finns ytterligare några preliminäranmälningar gjorda – ett par namn är inlämnade till Giro d’Italia och några till den nya inkarnationen av Tour de France (men Fahlins namn är inte med på något av etapploppen).
Fahlin är alltså preliminäranmäld till fem tävlingar just nu – fyra sedan december och en sedan förra veckan. Chapman är uppsatt på tio (varav ett är det pågående etapploppet), Cavalli på nio, Ludwig på åtta, Brown på sju, Guilman, Guazzini, Duval och Grossetête på två var, unga franska kvartetten Copponi, Évita Muzic, Jade Wiel och Le Net bara på en och norska Stina Borgli inte på en enda. Mycket återstår så förstås att se. Bland annat var Fahlin kommer göra sin premiär och hur mycket hon väljer att tävla i år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: