Svenssons kanonstart på säsongen fortsätter – snabbast igen (och Engqvist överlägsen när parkrun firade fem)

Andrea Svensson fortsätter göra en riktigt stark vår med idel pallplatser – extra trist därför att man inte fick se vad hennes form räckte till i elitseriepremiären förra helgen, som hon missade (jag antar att hon var sjuk). Men på lördagen var Tisaren-orienteraren, som blev juniorvärldsmästare 2015 men fick vänta på första chansen i seniorernas världscup till i fjol (då hon blev tia i en långdistans i Italien), tillbaka i tävlingsskogen och var snabbast av alla på andrasträckan (med mer än en halvminuts marginal) i Stigtomtakavlen. Ellinor Tjernlund hade sprungit förstasträckan åt Tisaren, och tappat nästan fyra minuter på täten, men Svensson sprang upp laget från 22:a till tolfte plats, mindre än tre minuter från då ledande IFK Göteborg. Säkra och spurtstarka avslutaren Josefin Tjernlund fortsatte upplöpningen på sistasträckan och tappade förvisso tre minuter på täten (där Lisa Risby sprang ifrån och tog OK Kåre till en säker seger), men tog ytterligare fyra placeringar för en sjätteplats i mål. Tisarens andralag, med Lilian Forsgren, Anna Hallmén och Lovisa Persson tog en 14:e-plats. Faktum är att Forsgren var två minuter och 17 sekunder snabbare än Tjernlund på förstasträckan, vilket var mindre än förstalagets marginal till pallen (men att säga att de garanterat hade varit trea om förstasträckeslöparna bytt lag kanske är att göra det väl enkelt för sig i analysen).
Förstalaget plockades också placeringar kontinuerligt, efter Emil Larssons, Fredrik Glännefors och Johan Aronssons insatser som jag skrev om i gårdagens inlägg. Niklas Gustafsson tog fem placeringar, Daniel Forsgren sju och Valter Pettersson fyra på vägen till en slutgiltig 35:e-plats efter tre natt- och tre dagsträckor. Forsgren imponerade mest med 13:e bästa tid på sin sträcka. Stora Tuna, med fyra bröder Svensk, spurtade hem segern fyra sekunder före OK Linné.

Idoga bloggaren Björn Enqvist gick ut på instagram i går och skrev att hans mål med Örebro parkrun i dag var ett testlopp på 17.30. Det var ingen nära att matcha, och även om han själv inte heller riktigt nådde dit (tiden blev 17.56) så var han helt i en klass för sig och hade nästan minutmarginal till den näst snabbaste löparen (Johan Ingjald, 18.51) i arrangemangets femårsjubileum som lockade 113 deltagare (flest sedan julspecialen 2019). Marie Dasler var femte snabbast av alla och ännu mer överlägsen på damsidan än Engqvist var på herrsidan (20.08 mot Malin Sjödins 22.24). För Dasler var det andra gången hon var snabbast i parkrun (på fyra löpningar), för Engqvist var det allra första gången. Hans parkrun-resa har det skrivits en liten artikel om som du hittar här.


Ett svar till “Svenssons kanonstart på säsongen fortsätter – snabbast igen (och Engqvist överlägsen när parkrun firade fem)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: