Tre SM, rekordförsök i maraton, elitserietävling i länet och dubbla cuppremiärer – här är allt (?!) som händer i helgen

Nu drar alla sommarsporters säsonger igång – eller intensifieras – samtidigt, och det passar väl egentligen utmärkt med tanke på vårvädret. Det hade med råge räckt för att fylla en klassisk ”Helgens höjdare”, men den här gången kör vi i stället ett längre (men kortare) svep över det mest av det bästa ni inte får missa i helgen:
** Den sena fredagskvällens natt-SM i orientering, som pågår (se morgondagens blogginlägg), följs på söndag av första elitseriedeltävlingen i orientering i länet på många år, en medeldistans i Zinkgruvan på söndag. Martin Regborn går ut näst sist i herrklassen, Jonatan Gustafsson finns också med, och Tisaren mönstrar full styrka med Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund, Lilian Forsgren, Lovisa Persson och så vidare (och Valter Pettersson i juniorklass).
** Helgens andra (och tredje) SM är de i ultradistanslöpning, över 100 kilometer och 24 timmar, som avgörs parallellt nere i Växjö med start på lördagen. Jag pratade med Daniel Brånn, som tillsammans med Jenny-Ann Ehrling är länslöparna med klart bäst chans till framskjutna placeringar (båda i 24-timmarsklassen), för en artikel ni hittar här.
** Fanny Schulstad jagar sitt eget, fyra månader gamla, Närkerekord i maraton (2.42.37) när hon springer Hamburg marathon. På plats i Tyskland finns också Örebro AIK-trion Andreas Ingberg, Martin Duberg och Fredrik Härdfeldt.
** Sverigecupen i landsvägscykel startar med Kinnekulleloppet på lördag, där nystartade UCI-laget Motala ställer upp med tio man och väntas dominera tävlingen, och de har bland annat Kumlas Jacob Ahlsson (som vann Östgötatempot i lördags) med sig i laget. Däremot står hans bror Jonathan Ahlsson över den här helgen också. På söndag avgörs också den lite mindre tävlingen Kinnekulle cyclassic.
** Svenska cupen i mountainbikeorientering startar också, men den stora stjärnan – regerande Europamästaren Marcus Jansson från Garphyttan – väljer de ovan nämnda landsvägstävlingarna istället. På orienteringshojarna sitter däremot både örebroaren Karin E Gustafsson och ex-örebroaren Viktor Larsson, båda med landslagsmeriter.
** Långloppscupen fortsätter med femkilometersloppet Kumla stadslopp, där namn som Lisa Brorson, Marie Dasler och Maria Nagle ställer upp på damsidan och löpare som Simon Karlsson, David Lundström, Oskar Hansson och Björn Engqvist finns med på herrsidan i startlistan. Men det går att efteranmäla sig ända fram till timmen före start.
** Längdskidssäsongen avslutas med 35 kilometer långa Fjälltopploppet i Bruksvallarna där Karlskogasonen Ludvig Berg (som strök sig från dagens supersprint är enda startande länsåkare i tävlingsklass på senior- och juniorsidorna), men där Zinkgruvanfostrade Markus Johansson är en av sex startande (av flera hundra) som ska staka sig runt i en specialklass i det som egentligen är en fristilstävling.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: