Tisaren tog bästa Venla-placeringen sedan 2018

Det blev ingen riktig toppkänning– men väl Tisarens bästa placering i Venlakavlen, damklassen i världens största orienteringsstafett Jukola, på fyra år när laget i dag sprang in på en 20:e-plats. Lilian Forsgren var knappt två minuter bakom täten som 25:a på förstasträckan och Ellinor Tjernlund sprang upp laget till tiondeplatsen på andrasträckan (även om hon tappade mer tid mot täten än Forsgren). Lovisa Persson inledde starkt på tredjesträckan, men bommade och tappade drygt fyra minuter mellan andra och tredje mellantiden (på 1,1 kilometer orientering) och lade därefter bort mer tid. Josefin Tjernlund fick därför ge sig ut på sista sträckan som 22:a, nästan 13 minuter bakom täten. Därifrån styrde hon in på den slutgiltiga 20:e-platsen, 16,5 minuter bakom IFK Göteborg (med Sara Hagström på sistasträckan) som vann nästan 4,5 minuter före IFK Lidingö.
Tisarens andralag blev näst bästa länslag med en 98:e-plats av 1 278 lag. KFUM Örebros och Almbys gemensamma lag 149:a, Hagaby 176:a, Djerf 297:a. OK Milan hade ingen sistasträckeslöpare och fick bryta efter tre sträckor, som 253:a.
23.00 startade Jukolakavlen.

Löparklubben LK Gränslöst medarrangerade dagens upplaga av Örebro parkrun, och då dök hela 74 löpare upp, bortsett från femårsjubileet i april den bästa uppslutningen i det veckovis återkommande femkilometersloppet vid Rynningeviken sedan september i fjol. Men klubbens egen Nicklas Källmén fick nöja sig med tredjeplatsen (på 18.07), en sekund bakom Örebro AIK:s Fredrik Johnsson och tio bakom KFUM Örebros Oskar Hansson som var snabbaste herrlöpare för dagen. Av damerna var Sara Gunnarsson (20.17) snabbast, 13 sekunder före IF Starts Petra Hanaeus och Linda Pettersson.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: