Svensson bästa länsgångare i Maratonmarschen – nu återstår bara tre om titeln (och Westberg persade i Karlstad, Dahlgren vann i Sälen och jag kom på pallen)

Det börjar dra ihop sig i Maratonmarschen, gångtävlingen där det gäller att gå så länge som möjligt (tills näst sista gångare ger upp, då är tävlingen över) i fem kilometer i timmen. I skrivande stund, lite före midnatt och med drygt 50 timmar avverkade sedan starten i fredags kväll, är tre kvar stockholmare kvar i tävlingen: Pernilla Otto, Charlotta Sahlström och Anders Jungefors.
Längst av länsgångarna kom, vad jag förstår (Matthias Köhler och Roholla Norozi saknar fortfarande resultat i listan, men jag vet att båda startade), Magnus Svensson som framför allt satsade på lagtävlingen där han dragit ihop en grupp under namnet Walk with ME, med planen att dels utmana om segern segern, dels uppmärksamma och samla in pengar till forskningen kring den neurologiska sjukdomen ME, myalgisk encefalomyelit. Några lagresultat är ännu inte publicerade, så vi får väl se hur det gick med segerjakten där, men individuellt kom Svensson i varje fall upp i 20 timmar och 58 minuter i debuten i tävlingen, ett resultat som gett en preliminär 31:a-plats.

För några år sedan fanns det en hel del löpning att skriva hem om från Karlstad GP, men från söndagens friidrottstävling på Tingvalla (den sista innan arenan rivs och friidrotten i Karlstad flyttar till sitt nya hem) fanns bara ett länsnamn med: KFUM Örebros Eric Westberg som sprang in som 16:e man på 3 000 meter, förvisso drygt 45 sekudner bakom segrande Suldan Hassan (7.57,06, han var 4,5 sekunder före 1 500-metersspecialisten Kalle Berglund som persade med 8.01,68), men pers med nästan nio sekunder och en tid som tar Westberg in på topp 100-listan i Närke genom allt tider på distansen. Snabbast genom tiderna är Jonatan Gustafsson inne (8.08,42) och Bo Engdahl ute (8.11,06).

Över tusen orienterare har sprungit 3+3, en tredagarstävling i Sälen i helgen – och på herrsidan var Hagabys gamla VM-löpare Filip Dahlgren vassast av alla i sammandraget. Genom tredjeplatser i fredagens medel- och lördagens långdistans och en sjätteplats i söndagens medeldistans fixade han totalsegern 24 sekunder före Haldens trefaldiga världmästare Magne Dæhli (som slarvade bort fyra minuter som 17:e man på fredagen och sedan bara nästan hann ikapp). Tisarens Lovisa Persson vann lördagens långdistans och toppade sammandraget så långt, men lade 17 minuter på någon sorts monsterbom till söndagnes tredje kontroll, en sänka, och slutade trea i totalen, knappt en kvart bakom Sofie Johansson (Vang OL).

I Granbergsdal, norr om Karlskoga, avgjordes Hyttloppet, en 8,4 kilometer lång tävling på blandat underlag (stig, elljusspår, grusväg, asfalt). Startfältet var rejält decimerat efter två pandemiinställda upplagor, men 16-årige Hjalmar Wilhelmsson från Filipstad och Karlskogalöparen Rebecca Landö såg i alla fall till att det gick undan hyfsat längst fram: Wilhelmsson vann på 34.19, elva sekunder före karlskogingen Fredrik Skogman, och Landö vann på 40.05, 25 sekunder före exil-karlskogingen Susanne Hedlund (mest känd som långloppsåkare på längdskidor). Undertecknad tog tredjeplatsen på herrsidan (på 36.02), Granbergsdals egen Lise-Lotte Wallman var trea på damsidan (63.52).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: