VM- och EM-löpare sparrar Schulstad i Hostruset – där Karlsson luftar benen efter Berlin-succén (och Cykelvasan-tvåan kör BBR på lördag)

Om inte Anton Öhman vinner Hostruset på söndag så säkrar Per Arvidsson herrarnas klass i långloppscupen för fjärde gången i rad. Det konstaterade jag i ett blogginlägg förra veckan. Samtidigt ser det på damsidan riktigt spännande ut, upplagt för raffel ända in i finaltävlingen Lucialoppet.
Nu har den snabblöpta femkilometerstävlingen på Väster förvisso öppet för efteranmälan intill strax före tävlingsstart, men när ordinarie anmälan nu stängt (och priset alltså höjts) kan man konstatera att Öhman saknas i startlistan (liksom också Arvidsson, som förvisso ändå inte kan tjäna några cuppoäng i den här tävlingen), och av topplöparna i damklassen är det bara Therese Persson och Fanny Schulstad som hittills skickat in sina namn.
Men det kommer ändå inte saknas spännande namn på startlinjen vid Björkhagaskolan: Just Schulstad är ju i en träningsperiod med målet att slå sitt eget distriktsrekord i Maratón Valencia i december och får nu sparras mot östgötalöpare Lisa Ring (som sprungit maraton på friidrotts-VM och har världsrekord på sex timmar löpband, och som i höst både kört Ö till ö – swimrun-VM – och tagit en överlägsen seger i Bergslagsleden ultra) och stockholmaren Sanna Mustonen (som sprang maran på friidrotts-EM nu i augusti, och blev 41:a). Mustonen har som bäst gjort 16.46 på fem kilometer väg (i fjol) och 16.28 på bana, Ring har gjort 16.45 på bana (för fem år sedan, hon har inga riktiga resultat noterade på landsväg) medan Schulstad verkar ha tävlat på distansen (men hon har gjort 35.43 på tio kilometer, 35.30 på 10 000).
På herrsidan är namnet som sticker ut Simon Karlsson, som veckan efter sitt livs urladdning i Berlin marathon alltså ämnar prova farten hemma på Örebros gator. Det kommer också bli häftigt att se.
Återstår att se om ytterligare några intressanta namn dyker upp.

Bergslagen bike race, som efter att Bergslagsloppet tvingades ställa in blev årets största cykeltävling i länet (Vätternrundan exkluderad), har släppt startlistan till lördagens tävling, men jag får erkänna att jag är alltför dålig på den här typen av cyklister för att hitta några klara favoriter utöver Cykelvasan-tvåan Viktor Henrysson (från Tibro). Och med ”favoriter” snackar vi alltså till att ta hem de tre Strava-segmenten och vara snabbast runt, någon tävling över bäst tid från start till mål handlar det inte om (det är inte en tävling i ordets strikta bemärkelse). En detaljerad karta över banan, som har start och mål i Säfsen (i Dalarna) men till drygt hälften går på grusvägar i Kopparbergs kommun, finns nu också publicerad. Den är 95,14 kilometer lång.

Sedan ska jag också passa på att be om ursäkt till Örebro AIK-löparen Annika Larsson, vars namn föll bort när jag listade länets topplöpare i Lidingöloppet i lördags. Det ar hon och inte Benita Månsson som var fjärde snabbast av länslöparna över de 30 kilometerna, med tiden 2.28.07.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: