Pettersson och Lysell vann annandagens orienteringsklassiker

Är det orientering i Karlskoga eller Degerfors så är det Djerfs Rasmus Pettersson högst upp i resultatlistan, det har man fått vänja sig vid. På annandagen tog Pettersson – som från och med nyår är senior – sin tredje raka seger i klassiska Skinksvängen (årets upplaga var den 48:e). Izabella Ljungberg, 15-årig talang från Karsltadsklubben OK Tyr, tog andraplatsen (som ensam dam på längsta banan) 4.21 bakom Pettersson och sekudnen före sin pappa MArtin (som är ordförande i Tyr). Djerfs Linus Bodin-Liliegren fyra, ytterligare åtta sekunder bakom. Totalt kom 28 orienterare till start på tre banor. Själv missade jag tävlingen, för första gången på många år, på grund av att jag blev skickad till Katrineholm på annandagsbandy.

Större och finare startfält var det när Arboga OK:s julserie avslutades i Hamre. Dubble världsmästaren och Örebrobon Jerker Lysell (som för dagen stod antecknad som löpande för just Arboga OK!), sommarens VM-bronsmedaljör Jonatan Gustafsson och Kils OK:s Jonas Andersson (som i friidrott tävlar för KFUM Örebro). Det är oklart om de bara tog det som ett gemensamt långpass i skogen (som de förlängde till dubbla distansen, typ) eller om de verkligen kivades om segern, men Lysell noterades hur som helst för vinsten tre respektive åtta sekunder före de andra. Därefter var det drygt fyra minuter bak till fyran Viggo Holmberg, Tylöskog. KFUM Örebros Ella Kruse var enda (och därmed bästa) dam på längsta banan medan klubbkompisen Lovisa Gustafsson var snabbast av alla på näst längsta sträckan (och det med marginal, hon var över fem minuter före Köping-Kolsvas Cristian Larsson på andraplatsen).
Jag vet inte om det räknas något sammandrag i Julserien, åtminstone har det inte redovisats online – men en sådan som KFUM Örebros Ted Nilsson har i varje fall tre topp sju-placeringar på fyra deltävlingar (ingen av de riktiga toppnamnen har löpt mer än två).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: