Fahlin gästar podden och snackar upp lördagens tävling – och Garphyttans tjejer tog tre topp 20-placeringar på JSM

Tidigt i morgon bitti släpps veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, och den här veckan är Emilia Fahlin gäst. Hon har gjort två OS och tolv VM (där hon varit fyra en eller tre gånger, det försöker vi reda ut) och tagit sex SM-guld – men i podden fokuserar vi framför allt på årets säsong och snackar om allt från Ronde van Drenthe på lördag till den stundande debuten i Paris–Roubaix och drömmen om ett framgångsrikt VM i Glasgow. Plus tankarna på OS i Paris nästa år, nervositeten inför taktikmötena där rollerna fördelas och jakten på hennes längsta löprunda. Finns där poddar, till exempel på Spotify och i Podcast-appen.

Tre topp 20-placeringar men ingen topp tio blev facit för länsåkarna när junior-SM i längdskidor på onsdagen inleddes med masstarter i fristil, som NA sände. Det var Garphyttans damjuniorer som svarade för alla tre: Ida Bervenståhl och Nelly Mårtensson blev elva respektive 16:e i den yngre juniorklassen, D18, knappt 2,5 respektive knappt tre minuter bakom Borås Mira Göransson som spurtslog Järpens Sofia Pedersen (men avstånden var stora bakom, och upp till fjärdeplatsen hade Bervenståhl faktiskt bara 46 sekunde över tio kilometer). Och Elin Törnqvist, som framför allt satsat på långlopp i vinter och dessutom hunnit med en lång skadeperiod, tog en 13:e-plats i den äldre juniorklassen, D20, drygt 4,5 minuter bakom Vårbys Elin Näslund som spurtslog Hudiksvalls Tove Ericsson (D20 tävlade över 15 kilometer).
Karlskogingen Simon Nilsson, som åkte junior-VM i Kanada i februari, hade en tyngre dag och fick nöja sig med en 21:a-plats, drygt tre minuter bakom JVM-kollegorna Elias Danielsson, Högbo, och Anton Grahn, IFK Mora, som blev etta och tvåa (H20 körde 20 kilometer). I yngre juniorklassen blev också karlskogingen Ellen Berg 41:a, henne missade jag i förhandstexten i går.
I morgon avgörs sprinten, och då gör karlskogingen Ludvig Berg (som tillhör juniorlandslaget men missade JVM efter en sjukdomstyngd start på säsongen) entré i mästerskapet och tävlingscomeback efter två månaders uppehåll. Han tog brons både på JSM och i europeiska ungdoms-OS i fjol, och gör nu sina sista tävlingar som junior.
Sprintsändningen hittar ni här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: