Lech och Anfält springer Nora marathon, ett helt gäng starka orienterare i Inneserien och Fahlin i helfranskt lag i Frankrike

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden där Emilia Fahlin gästar. Finns där poddar finns, som på Spotifty eller i podcastappen på Iphone.

Det här är veckan när vintersäsongen avslutas och sommarsäsongen startar. Visst, en del skidtävlingar återstår och det är ett bra tag kvar tills det ska springas på löparbanor, men det här talar ändå sitt tydliga språk: Ullmax vinterserie (Nattcupen), Inneserien och Djerfs stadsorienteringsserie avslutas alla i veckan medan långloppscupen startar med Nora marathon på lördag.
Den sistnämnda blir kanske allra mest intressant, eftersom det kommer flera riktiga toppnamn till tävlingen som dessutom har DM-status.
Häftigaste namnet är utan tvekan Erica Lech, som i december slog Närekrekord i maraton (2.39.39 i Valencia) och som nu jagar vidare mot ännu snabbare tider (men inte i Nora, där det bjuds på fyra varv på Sylvesterloppets bana med ett gäng riktigt tuffa backar). Och på herrsidan testar Erik Anfält, som är bäst i Närkestatistiken de senaste 35 åren, formen inför SM på 100 kilometer i maj och anför ett fält som också innehåller Andreas Ingberg, Ludvig Börjesson och Martin Duberg. På damsidan lär Therese Persson, Anna Karlsson och Carina Gustavsson göra upp om de övriga pallplatserna bakom Lech – men man kan efteranmäla sig fram till 12.00 på fredag.
Det arrangeras också motionstävlingar på halvmaraton- och kvartsmaraton (två respektive ett varv på banan) där Stefan Sager, Petra Hanaeus (som nu missar Örebro parkrun och spräcker sin svit efter 14 raka), Mattias Nätterlund och Linnea Ekblad får räknas som favoriter.
Startlistan i Inneserien på torsdag går inte heller av för hackor (och även här finns fortfarande chans att efteranmäla sig): EM-orienteraren Josefin Tjernlund utmanar Marie Dasler (som tog tre veteran-SM-guld i helgen och leder Inneseriens poängsammanställning överlägset) och Ella Laine (som tog ungdoms-SM-medaljer i både orientering och löpning i höstas), och på herrsidan finns Erik Berzell, Quentin Rauturier och Joel Aristondo Magnusson (tre riktigt snaba orienterare som bor i Örebro men tävlar för klubbar på andra orter) med.

I dag släppte FDJ-Suez den kompletta laguppställningen till Tour de Normandie som avgörs fredag–söndag den här veckan. Emilia Fahlin får sällskap av Eugénie Duval, Maëlle Grossetête, Victori Guilman, Gladys Verhulst och Jade Wiel i vad som alltså utöver örebroaren är en helfransk laguppställning för ett helfranskt proffslag i en tävling på fransk mark … En hel del uppmärksamhet kommer nog riktas mot dem. Jag återkommer med mycket mer inför etapploppet på torsdag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: