Fahlins lag decimerat i Bretagne – och Sintring visar framfötterna inför Tiomila

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden (som finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen), där ultralöparen Leonora Johnson är gäst och berättar om sin och pojkvännen Filip Anderssons 300-milavandring på Nya Zeeland.

Det blev inte några framgångar för FDJ-Suez när Emilia Fahlin och hennes franska proffslag i dag inledde Tour de Bretagne med en 124 kilometer lång etapp. Laget fick inte med någon cyklist i utbyrtningen som höll, sju cyklister som tog 52 sekunder (plus bonussekunder) på huvudklungan där FDJ:s Eugénie Duval spurtade in som tvåa (nia totalt) bakom Martina Alzini (Italien, Cofidis). FDJ, som var en cyklist kort från start (fem i stället för sex) tappade dessutom Stine Borgli på etappen (jag vet inte vad som hände, men hon bröt), och har nu bara fyra cyklister kvar. Alla fyra – bland annat då Fahlin – fanns med bland de 62 i huvudklungan. Längst fram lade polska Marta Lach (Certizit-WNT pro cycling) tre sekunder till övriga utbrytare och samlade dessutom ihop 16 bonussekunder under dagen, så hon toppar sammandraget 13 sekunder före Alessia Vigilia (Italien, Top Girls Fassa Bortolo) och 68 sekunder före Fahlin och de andra 61 i huvudklungan som inte tog några bonussekunder under dagen. I morgon väntar en 124 kilometer lång etapp från Plémet till Saint-Méen-le-Grand med en rätt snäll profil som lär borga för en stor klungspurt.

Efter tredjeplatsen i Värmlandstrippelns långdistans i söndags följde Love Sintring i dag upp med att vinna årets tredje Milans poängtävling, och visar därmed på allvar att han är med och hugger om en längre sträcka i Hagabys intressanta Tiomilalag. Han och klubbkompisarna Oskar Eklöf och Sebastian Månsson gick ut i någon mini-masstart och Sintring kom tillbaka från en bom till första kontrollen (tappade nästan minuten på de andra två, till att spurta ifrån Eklöf med två sekunders marginal. Månsson var trea, minuten bakom, medan Lindebygdes talang Axel Thybeck var best of the rest som fyra, knappt fyra minuter bakom Sintring. Axels lillasyster Loivsa Thybeck var bästa dam på långa banan medan Milans egen Therese Korkeakoski totalvann näst längsta banan 32 sekunder före KFUM Örebros William Segura. Länets tyngsta namn befinner sig just nu på landslagsläger i Schweiz.

Terrängserien i Glanshammar avslutades i kväll, och där var det ju en rysare i P15-klassen, men några resultat är ännu inte publicerade, så det får vi återkomma till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: