Frih persade i mötet med OS-bronsmedaljören, Thybeck vann på hemmaplan och här är helgens segrare på Svartån

Även om 100-kilometers-SM nu är över får ni inte missa att lyssna på veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, med SM-fyran Erik Anfält. Det finns annars bland annat på Spotify och i podcastappen, och funkar att lyssna på även efter att SM-tävlingen nu avgjorts, eftersom vi pratar om mycket annat.

Missa heller inte min intervju med Emilia Fahlin som publicerades på na.se i morse, där vi går igenom senaste veckans etapplopp och fortsättningen på säsongen.

Efter allt sjukdomsstrul i vintras, och sviterna av det, så slog Klara Frih i helgen till med sin bästa tävling i karriären. Den 20-åriga Askerundslöpare persade på huvuddistansen 800 meter med 2.10,93, och slutade sexa både i A-heatet och totalt (av 28 startande) i Portland distance carnival. Hon mötte dessutom en så rutinerad löpare som Ravyn Rogers, OS-bronsmedaljör i Tokyo senast, som vann heatet och tävlingen på 2.03,95. Tiden gör Frih till Sverigetvåa i år, men det är mest bara collegelöpare som noterat tider att tala om än, eftersom säsongen är i sin linda. Turebergs Elvira Bredin, som också springer i USA, toppar på 2.10,38, drygt en halvsekund snabbare än Frih, alltså (i fjol hade Frihs tid räckt till en 23:e-plats på svenska årsbästalistan, vilket väl säger något om var hon kan hamna till slut). Det här var femte 800-metersloppet för säsongen för Frih, och förmodligen det sista innan terminen avslutas och hon kommer hem till Sverige. Tidigare har hon gjort 2.14–2.14–2.18–2.13. Tidigare perset var på 2.11,87, från i fjol. Frih går andra året, av fyra på Saint Mary’s College of California i Moraga utanför San Fransisco.

Tiomila-veckan brukar Milans poängtävling ersättas av Milans tiomilagenrep, men den här gången var det varken eller (kanske beroende på avståndet upp till Skellefteå, där Tiomila går?). För de som ville springa orientering på tisdagen var det i stället Lindebygdens träningsorientering stax söder om Lindesberg som gällde. 46 tog chansen och arrangörsklubbens egen jättetalang Axel Thybeck var snabbast av alla, drygt en minut före Milans veteran Per Eklöf över 23 minuters orientering. Trean Edvin Lindh, som också springer för Milan, var dock snabbast under en stor del av banan, men mattades mot slutet och kom i mål två sekunder bakom Eklöf. Milans Therese Korkeakoski var bästa dam som nia, knappt åtta minuter bakom Thybeck.

Jag har ju inte gett er resultaten från årets stora (och enda?) kanot- och SUP-tävling i Örebro, Örebro Black River games som avgjordes på Svartån i lördags, med tävlingscenturm vid Hästhagen och vändning vid Slottet för de längre distanserna. Fjolårets totalsegrare på herrsidan i SUP-klassen, örebroaren Marcus Tronét (som tävlar för Motala SK) fick i år nöja sig med tredjeplatsen bakom Stockholms Linus Karlsson och Lucas Boyum efter tredjeplatser både på den tekniska disatnsen (typ sprint) och långdistansen medan Stockholms Vera Lindmark vann på damsidan. På kanotsidan vann Strand KK:s Syver Saksvik och Brunnsvikens Elin Höglund tävlingen (men Lödde KK:s internationellt välmeriterade Moa Nilsson, som vann juniorklassen, var faktiskt snabbare än Höglund och egentlig vinnare även om hon inte ställde upp i seniorklassen. Det avgjordes också kanotskytte och en massa andra ungdomstävlingar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: