Impola lägger verkligen av, Smårs cyklar 31 mil med med Rissveds och karlskoging kom in på orienteringsgymnasiet

Själv har jag varit ledig i dagarna tre, men kollegor tog vidare min fundering kring Bob Impolas status i dag och gjorde en intervju där Vasaloppstvåan från 2018 – som är uppvuxen i Kopparberg och tidigare bodde i Fjugesta – berättar att karriären mycket riktigt är över och att han tog beslutet redan i våras, även om marinerats över sommaren. Därmed kan man konstatera att tre bröder Impola som gick på skidgymnasiet i Torsby alla lade av innan de nått 30. Storebror Bill gjorde sin sista säsong som elitåkare 2016/17 (vi minns framför allt när han skulle ha vunnit La diagonela men blev lurad att köra fel av tv-skotern, i ensam utbrytning strax före mål) och tvillingbrorsan Jack Impola har inte tävlat aktivt sedan 2015 (han har därefter agerat vallare i bland annat svenska landslaget). Bob kommer naturligtvis mest bli ihågkommen för den heroiska andraplatsen i Vasaloppet 2018 – som tillsammans med Anton Karlsson andraplats i år och Daniel Tynells 2013 är det bästa en svensk gjort i tävlingen sedan Jörgen Brinks sista seger 2012.

Kristalina Smårs från Nora, mest känd som rekordhållare i totaltid på en svensk klassiker under ett kalenderår (16.02.18 från 2019) men som i höst också trillat in på OCR (i kompisen Siri Englunds släptåg), har under dagen berättat i sina sociala medier att hon ska hänga på OS-guldmedaljören Jenny Rissveds när hon med start på lördagsmorgonen ska cykla 31 mil från Falun (med start 6.00) till Norrköping via Fagersta, Köping och Katrineholm till förmån för Musikhjälpen. Rissveds har bjudit in alla att hänga på den Vätternrundan-långa turen, och alla som skänker minst 50 kronor i projektets namn (oavsett om man cyklar något eller inte) till Musikhjälpen är med i en utlottning av den tröja Rissveds hade på sig när hon vann OS-guldet i Rio.

Häromdagen släpptes också listan på nästa kull med elever som tagits in på orienteringsgymnasiet i Hallsberg via riksintaget (och som alltså ska börja till hösten). Orienteringen på Alléskolan har generellt sex platser per årskull för riksintag och fyra platser för elever/orienterare från regionen. Enda namnet från länet som kommit in via Rig-platserna i år är karlskogingen Ella Laine, OK Djerf (hon var 17:e i en mycket tajt sprint i D15-klassen på ungdoms-SM i Falköping i höstas, bara 64 sekunder från guldet, 41 från medalj och 26 från topp tio). Tittar man på resultaten från årets ungdoms-SM är OK Tyrs Anton Jonsson den som utmärkte sig mest med en bronsmedalj i sprint. Just nu går bland andra KFUM Örebros Hugo Örn och Anton Kruse (i tvåan) och Garphyttans Måns Bergqvist (i ettan) på skolan. Bland de tidigare eleverna märks namn som Jonas Leandersson, Johan Runesson, Lilian Forsgren och Andrea Svensson. Valter Pettersson tog studenten i somras.

Missa inte Örebro parkruns julspecial – det brukar vara årets festligaste parkrun – i morgon bitti. 9.30 som vanligt, och utklädd ska man gärna vara. Det passar bra att ladda upp med Pace on earths podcast där Sveriges parkrun-förgrundsfigur Deri Thomas berättar om hur det hela startade (den släpptes för ett par veckor sedan och hittas här).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: