Regborn och Gustafsson genrepar inför SM, Röjler på plats i Peking och Wengelin fick seger efter diskningar

På fredagskvällen den 25 februari inleds årets inomhus-SM i friidrott i Växjö, och då kommer 3 000-metersloppet att avgöras. Just den kvällen är 3 000 meter ett av huvudnumren – och även om ingen av dem är officiellt anmälda ännu kommer Martin Regborn (SM-femma 2016, 13:e i fjol, tidigare distriktsrekordhållare på distansen) och Jonatan Gustafsson (SM-sexa i fjol, rekordhållare i det insomnade Närkedistriktet med 8.09,56) att finnas med på startlinjen då. Men redan i morgon, fredag, gör de båda snabblöpande orienteraren sina genrep inför SM i Mondo indoor games i Uppsala. De båda sticker ut som de två snabbaste löparna i startlistan, men har å andra sidan inte toppat sig inför tävlingen (sprang till exempel 200-metersintervaller i tisdags följt av Ullmax vinterserie i onsdags). Men fart lär det bli oavsett. I tävlingen i Uppsala springer för övrigt Lucas Asplund 1 500 meter i P17-klassen

Johan Röjler är nu på plats i Peking. I går kom första bilderna på tränaren från Örebro och hans adept Nils van der Poel, och i dag höll de en pressträff som bland annat TT var på plats och rapporterade från. Röjler berättar där om de första träningarna på plats i Peking, och den enda som nu återstår inför söndagens 5 000-meterstävling:
– Den sista superskärpan finns inte där än, men det sker mycket varje dag. Den kommer vara där på söndag, säger Röjler till TT.
– Sedan är det bara en tävlingsförberedelse på lördag på isbanan igen, då handlar det om att försöka känna igen den rätta farten inför 5 000-meters loppet.
5 000-meterstävlingen inleds 9.30, svensk tid, på söndag och pågår i knappt två timmar (den är inte lottad än, men Nils kommer gå i något av de tre sista paren). 10 000 meter körs 9.00 nästa fredag (där går Nils i något av de två sista paren).

Efter ett antal diskningar, som gjorde att poängen vid de olika spurtpriserna kastades om, visade det sig att örebroaren och svenska mountainbikemästaren Matthias Wengelin trots allt stod som vinnare i måndagens tävling och därmed tog sin första seger någonsin i Sverigecupen i e-cykling (Zwift). Wengelin var ju först i mål efter en långspurt, men såg ut att ha missat segern eftersom det handlade om ett poänglopp – Henrik Öijer hade samlat ihop fyra poäng mer. Men efter omräkning landade de båda på samma poäng – 193–193 mot tidigare 192–188 – och Wengelin tilldelades därmed segern i tävlingen eftersom han var före i mål. I sammandraget klättrade Wengelin därmed till nionde plats (Öijer leder ändå, men med något mindre marginal till tvåan Daniel Pinto inför finalen på måndag). Almbys Johan ”Limpan” Lindbom kom inte till start och tappade därmed till 15:e plats i sammandraget.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: