Dahlgren tog andra raka hos Milan – och Ehrling berättar om grymt slut i 24-timmars-SM: ”Många tårar har rullat nedför mina kinder”

Filip Dahlgren tog andra raka segern när Milans poängtävling i dag avgjordes i området vid Stora Mon, inte så långt från Skärmarbodabergen vid riksväg 50. Länets övriga elit avstod så här två dagar efter tuffa Zinkgruvemedeln, och den gamle VM-löparen var därmed relativt ohotad, vann med drygt 3,5 mintuers marginal till klubbkompisarna (i Hagaby) Per Carlborg och Jakob Wallenhammar på andra- och tredjeplatserna. Inte heller den här gången ställde några damer upp på långa banan, men Milans Therese Korkeakoski sprang den näst längsta och var fyra där, ett par minuter bakom Almbys 14-åriga talang Sixten Widmark som tog hem den klassen.
I sammandraget är Korkeakoski uppe på andraplatsen, bakom KFUM Örebros Calle Olsson, i nästa längsta klassen. I huvudklassen toppar förstås Dahlgren, 2 589 poäng före Axel Thybeck (seger ger 5 000 poäng, därefter räknas antalet sekunder från segraren av).
Totalt startade 148 löpare i kväll.

Degerfors OK bjöd också in till motionsorientering på tisdagskvällen, och där var Djerfs sistaårsjunior Rasmus Pettersson, som vanligt i den länsdelen, snabbast – drygt tre minuter före veteranen Per Jansson och med blogg-bekanta Ella Laine på tredjeplatsen.

Det finns för övrigt lite reaktioner att läsa från länslöparna i helgens 24-timmars-SM i sociala medier, mer än det jag fick från Daniel Brånn direkt efter tävlingen.
Örebroaren Jenny-Ann Ehrling, som tidigare tagit brons och som nu hade laddat upp med en månad i Kenya, tvingades ju bryta redan efter 6,5 timmar (då hade hon kommit 58,3 kilometer), och har på instagram lagt ut en helt svart bild vilket ackompanjerar racerapporten: ”Det är nog såhär det känns att få en rejäl käftsmäll. Jag har tränat så mycket för loppet i lördags. Har slitit, svettats och byggt styrka. Och så blir det bara skit av allt”, skriver hon och fortsätter med att berätta om ett vänsterknä som började jävlas redan efter fyra timmar: ”Jag kämpade på i två timmar till, men det gjorde bara ondare och ondare så till slut var det bara att gå av. Känns så jävla orättvist och många tårar har rullat nedför mina kinder.”
Lindesbersbördiga Elin Engström (hon som åkte Vasaloppet med en stav) blev ju åtta på 176,8 kilometer och levererar en betydligt gladare rapport på instagram: ”Det blev personligt rekord på 176,881 kilometer. Sista tre timmarna blev det bara gång på grund av smärta i vaden (troligtvis bara vätskeansamling som kommer bli bättre snart). Jag hade ingen support och loppet gjordes utomhus på asfalt/grus. Det finns alltså flera faktorer som talar för att det går att prestera ännu bättre …” Hon noterar också att hon var bäst av alla icke-veteraner i startfältet: ”Så då väljer jag att dra slutsatsen att jag är bäst i Sverige på 24-timmarslöpning bland kvinnor under 35 år.” Och det är förstås helt riktigt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: