Så gick det för Fahlin i Frankrike – och Sjöberg vann Blåbergsloppet (plus: de jagar världscupplatser i sprint-SM)

Jag lyckades inte få tag i någon sändning från Emilia Fahlins tävling i Frankrike i dag – La classique Morbihan – så jag får mer eller mindre gissa mig till hur det såg ut utifrån resultatlistan. Det verkar hur som helst ha spruckit i backen upp mot mål, vilket inte var oväntat eftersom den var över kilometern lång. De första tio i mål har alla mer eller mindre olika tider medan den stora klungan var drygt två minuter och 20 sekunder efter. Topp tre samlade inom fyra sekunder och topp sju inom 26. Fahlins stall FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope hade med Grace Brown där framme, men inte allra längst fram – hon var fyra, 20 sekunder bakom skrällsegrande cypriotiskan Antri Christoforou – en 30-åring som har vunnit elva inhemska mästerskap och några småtävlingar i Israel och Ukraina men utöver det hade en 40:e-plats i Liège-Bastogne-Liège som bästa merit fram tills i dag. FDJ hade med alla sex cyklisterna i stora klungan (eller ännu längre fram) och Fahlin rullade i mål som 34:a efter att ha hjälpt lagkompisarna.
I morgon är det dags för Grand prix du Morbihan som har precis samma avslutning. Och FDJ har precis samma lag då.

Någon resultatlista från Blåbergsloppet, den lilla mysiga trailtävlingen som på fredagskvällen avgjordes på stigarna runt Gårdsjötorp och via Kilsbergens högsta punkt, har jag inte fått tag på, men av instagram-uppdateringar att döma har jag listat ut att Elin Sjöberg (minns att hon vann Örebro crazy trailvan 2019, minns inte så mycket mer – men uppenbarligen vass när det blir tufft) vann damklassen närmast före Sofia Dahl och Carina Gustavsson. Återstår att se om vi får lite tider och herresultat vad det lider.

I morgon drar sprint-SM-helgen i orientering igång på Hisingen med knockoutsprinten (orienteringens nyaste disciplin som SM-debuterade i fjol) – och det är ju en disciplin där inte bara Martin Regborn utan också Jonatan Gustafsson håller världsklassnivå i sina bästa stunder. Två örebroare att hålla koll på, alltså. Tisaren kommer dock med överlägset största truppen av länsklubbarna – förutom toppkandidater som Andreas Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund och Lilian Forsgren har de också med Oskar Andrén, Lovisa Persson, Moa Alsiö, Anna Hallmén och Daniel Forsgren. KFUM Örebro kommer, förutom Gustafsson, med William Seguraoch Melker Forsberg.
Löparna på herr- respektive damsidan är uppdelade på tre kvalgrupper, som avgörs på morgonen. Topp tolv från varje grupp (de innehåller upp till 38 löpare) går vidare till kvartsfinalerna som avgörs på eftermiddagen. Från de sex kvartsfinalerna, med sex löpare i varje, går topp tre vidare till semifinal, och från de tre semifinalerna går topp två vidare till finalen.
SM-helgen i Göteborg, som är uttagningstävling till världscuppremiären i Borås, avslutas med vanlig sprint på söndag.

På lördagen avgörs också en hel del tävlingar hemma i länet: I Hällefors rullar långloppscupen vidare med fina och kuperade tiokilometersloppet Hälleforsterrängen med David Lundström, Fredrik Rådström, Björn Eriksson och Johan Ingjald bland de föranmälda på herrsidan och Therese Persson och Maria Lithell bland de få på damsidan.
Inne i Örebro bjuds både på frontyard-varianten Sommarro snabbare (spring 2,6 kilometer på 26 minuter, sedan 25, sedan 24, sedan 23 …) med Antje Wiksten, Lisa Brorson och Anna Karlsson bland de startande på damsidan och Ola Backlund som en av favoriterna på herrsidan (där jag inte känner igen skitmånga namn).
Dessutom är det precis som alla lördagar Örebro parkrun, och där ska Fredrik Johnsson inleda sin tolvtimmarslöpning för Barncancerfonden.
Och så är det dags för Örebro kanotföreninges propagandatävling Örebro Black river games med massor av discipliner.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: