SM-brons till Bergentz – och dubbla guld till makarna Hansson

Nästan alla av länets allra största löparnamn avstod SM-milen, det svenska mästerskapet på tio kilometer landsväg, som avgjordes som en del av motionsloppet Sthlm 10 i kväll. Här fanns ingen Fanny Schulstad, Jonatan Gustafsson, Erica Lech, Martin Regborn, Liduina van Sitteren eller Linus Rosdal (om man stretchar begreppen för ”länslöpare” något). Men här fanns i varje fall en Wilhelm Bergentz, och den 19-årige långskubbaren från Örebro, som numera tävlar för västkustklubben Hälle IF och som i fjol blev uttagen till landslagsuppdrag på både bana (EM), landsväg (landskamp) och i terräng (NM), sprang hem en bronsmedalj i M22-klassen på 31.29, bara tolv sekunder från det två år gamla personliga rekordet. Nya klubbkompisen Sharmarke Ahmed vann på 30.10, elva sekunder före Hässelbys Yohannes Kiflay, och minuten bakom dem vann Bergentz en spurtfajt mot Umeås Erik Linnér om bronset. Ahmed blev nia i hela tävlingen (alltså i seniorklassen) medan Bergentz landade in på 19:e plats där (Samuel Russom vann på 28.52 och följde därmed upp sitt maraton-SM-guld från Stockholm).
På damsidan sprang Keep Up RC:s Anastasia Denisova Thor hem guldet nio sekudner före Samrawit Mengsteab (33.15 mot 33.24), och där blev Zinkgruvanfostrade Johanna Eriksson (som sedan många år bor i och tävlar för Motala) åtta på 35.17. Det gav en andraplats i veteranklassen K40 (där seniorbronsmedaljören Hanna Lindholm tog guldet på 33.30). I klassen över, K45, sprang Maria Nagle hem ett brons på 42.13.
Apropå veteran-SM, som alltså avgjordes i samma lopp, blev det dubbla guld för makarna Persson från Örebro och Almby IK: Guld för Bo Persson i M70 på finfina 41.47 (segermarginalen nästan tio minuter) och till Ljiljana Persson i K65 på 64.10 (hon var ensam till start). Starts Mikael Hansson blev femma i M55 på 41 blankt och hans klubbkompis Annica Sjölund blev sexa i K55 på 51.56. Men inte heller på seniorsidan var uppslutningen särskilt god från länet, och namn som Marie Dasler, Erik Anfält och Fredrik Johnsson saknades i listan.

Nu har förresten resultatlistan från Gallaberget trailrun i går publicerats kan man läsa att John Lundströms segermarginal bara var elva sekunder över de tio tuffa kilometerna (Jimmy Axelsson ledde vid varvningen men fick ge sig, tiderna 38.38 mot 38.49) medan brorsan David Lundström var 45 sekunder bakom i mål (39.23). Petra Hanaeus hade däremot drygt en minuts marginal till klubbkompisen Emma Reinhed Liljeqvist i kampen på damsidan (48.52 mot 50.03) medan Winforces Elin Sjöberg var ytterligare knappt 1,5 minuter bakom på tredjeplatsen (52.27).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: