Laine vann Kylklampen – och anmälde sig till Sylvesterloppet (blir förhandsfavorit)

Senast jag skrev om Ella Laine hade hon blivit uttagen till, men tackat nej till, europeiska ungdoms-OS i skidalpinism. I går var multitalangen från Svartå tillbaka i orienteringsskogen i stället, och vann mellanbanan när fjärde deltävlingen i Kylklampen, Värmlands motsvarighet till Nattcupen i Närke. Det var masstart med 23 startande, och efter en liten bom i inledning var Laine snart uppe i ledning och ryckte ifrån övriga fältet ungefär halvvägs. I mål var hon över 2,5 minuter före tvåan, hemmalöparen Mattias Hane (som anförde en lite utspridd klunga med sju löpare inom 31 sekunder; Djerfs Linus Bodin-Liliegren var trea). Näst bästa kvinna var hemmaklubbens Izabella Ljungberg (hon som var tvåa i Skinksvängen i måndags), över 5,5 minuter bakom Laine.
På längsta banan kom bara fyra löpare, alla herrar, till start, och där var Djerfs tyngsta namn Rasmus Pettersson i ledningen efter elva av 19 kontroller. Men efter en serie misstag därefter var han plötsligt sist (av de tre som tog sig runt), och i mål var han nästan sex minuter bakom segrande Lukas Olm, Kils OK. Så kan det gå i orientering.
Nästa tävling går i Skattkärr den 11 januari, därefter återstår ytterligare fyra före jaktstartsfinalen i Forshaga den 22 mars. Ullmax vinterserie återupptas dagen därpå, den 12 januari, i Markaskogen.
På tal om Laine så dök hon i dag upp på startlistan till Sylvesterloppet, som en av fem nya namn jämfört med listan som publicerades när anmälningstiden hade gått ut i tisdags. Bland övriga nya namn märks unge Milan-orienteraren Edvin Lindh och Sara Gunnarsson från Lindesberg som bland annat hållit sig framme i Utmattningen. Men Laine är namnet som står ut – av de som är anmälda i dagsläget får hon nog ses som favorit.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: