Nya Konditionsbloggenpodden ute, Berzell tog väntad vinst och gick upp i totalledning, en enda länsåkare till start när NA sänder stortävling

Efter två veckors jul- och nyårsuppehåll är Konditionsbloggenpodden äntligen tillbaka! I femte avsnittet, som släpptes i morse, är Lisa Ring gäst. Hon har slagit fem världsrekord, tagit två SM-guld och sprungit fyra VM – men samtalet handlar mest om hennes inre drivkrafter, Lisaleendet, de fyra borreliainfektionerna och vägen framåt. Och förstås om anledningen till att hon nu flyttat nääästan in i Örebro län. Podden finns där poddar finns, till exempel på Spotify eller i Podcaster-appen.

Det blev, som väntat kanske man får skriva, Erik Berzell närmast före Jonas Andersson i tredje deltävling av Ullmax vinterserie (även känd som Nattcupen) i Markaskogen i kväll. Även om det var masstart var det långtifrån någon rak bana – redan ut från start spreds löparna ut på olika kontroller, och sedan fortsatte det. Berzell, som ju flytat till Örebro men alltjämt tävlar för Järla, kom loss tidigt, gick solo och vann med över tre minuter. Andersson fick kämpa hårdare för andraplatsen. Två sista kontrollerna var gemensamma (och sedan följde en långsträcka till mål), och han var 24 sekunder bakom KFUM Örebros Jacob Eriksson till den näst sista (de är inte klubbkompisar i orientering eftersom Andersson, som flyttat till Hallsberg och bytt klubb till KFUM inom friidrotten, i orienteringen alltjämt tävlar för Kils OK). Vid den sista var han nästan ikapp – två sekunder bakom – och i mål spurtade han in sju sekunder före Eriksson (Surahammars Vidar Nettelmark var två minuter bakom duon på fjärdeplatsen, åtta sekunder före KFUM:s Hugo Örn).
På damsidan kom bara Tisarens Anna Hallmén till start, och följaktligen vann hon. Hon stämplade som tia av alla på långa banan vid sista kontrollen, men blev omspurtad av IKHP:s Viggo Wulff och Tylöskogs Viggo Holmberg.
På mellanbanan, som fram till förra året var tävlingsdistansen för damerna, var det däremot 23 damer till start, och av dem var Kolmårdens Yrsa Röjgård snabbast runt, drygt 1,5 minuter före Ronja Hugg (som bor i Örebro men tävlar för Stora Tuna) och ytterligare en minut före trean Karin Lindgren (som anförde en KFUM Örebro-trio med Saga Sander och Julia Gustafsson minuterna bakom).
Det här var tredje deltävlingen av åtta i serien, och i och med sin seger övertar Berzell (som varit tvåa bakom Martin Regborn i de två fösta deltävlingarna) totalledningen på herrsidan. Bland damerna toppar Tisarens Lovisa Persson alltjämt före IKHP:s Emma Ling, eftersom det här var Hallméns första start i år på längsta banan. Emma Rindstig (som bor i Örebro men tävlar för Oskarshamnsklubben SOK Viljan) toppar mellanbanans tabell. Nästa tävling avgörs i skogarna utanför Svennevad den 26 januari.
På tal om Regborn så publicerade Svenska orienteringsförbundet i dag en text om hans, Jonatan Gustafssons och några av de andra svenska landslagslöparnas läger på Teneriffa. Mycket fokus verkar ligga på att samla höjdmeter inför VM i Schweiz i sommar, men det blir också en del ren orienteringsträning, berättar Albin Ridefelt där:
– Vi har kört ganska mycket med Finlands upplägg. Vi har genomfört skogsträningarna med dom, oftast ett om dagen och så kör vi ett pass själva. De har också ett gäng som har sprintfokus och där har Jonathan varit med och genomfört en del sprintpass med dem, säger han till hemsidan.

I dag avgjorde också säsongens första stadsorientering – seedningsloppet inför prick-orienteringen – i Karlskoga. Veteranen Veteranen Per Jansson var nsabbast, men bara fyra sekunder före talangen Linus Bodin-Liliegren. Elin Lindberg var snabbast av damerna (det är mixedklass).

I morgon inleds Kopparskidan, den årligen återkommande stortävlingen på Lugnet i Falun (Svenska skidspelens lillebror) som i år både är Sverigecup och skandinavisk cup. Axel Ekström har inte gjort comeback efter sin revbensskada än, och Markus Hallén Johansson står över fredagens tiokilometerslopp i fristil, så enda länsåkare till start är Garphyttans Anja Andersdotter som går ut med startnummer 105, vid 13.02.30 (det är omvänd startordning, och Andersdotter är rankad som 48:a av de 52 till start, slår hon det placeringsmässigt så gör hon det alltså bra). NA sänder rubbet från helgen i Falun, fredagens tävlingar hittar du här och uppsnacket finns här. Banan ser riktigt fin ut, och mördarbacken tas först efter fyra kilometer och sedan i sin fulla längd när åkarna redan har 7,5 kilometer i benen. Totalt vankas 366 höjdmeter. Tävlingarna fortsätter med sprint på lördag och masstartslopp på söndag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: