Svensson sekunder från seger i premiären (och Laine sekunder från dubbelseger) – och Hanaeus tillbaka när Örebro parkrun fyllde år

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, där Noraatleten Kristalina Smårs berättar allt om sitt total-rekord i En svensk klassiker. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcastappen på Iphone.

Det skiljde bara tre sekunder från seger för Andrea Svensson i den individuella säsongsdebuten (vad jag sett har hon i alla fall bara sprungit Måsenstafetten tidigare) i långdistanstävlingen Öjetrampen i skogarna utanför Vårgårda i dag. Tre sekunder över drygt 84 minuter orientering, det är inte mycket. IKHP:s Annika Simonsen var den som sprang snabbare. Ingen annan var inom tre minuter. Morgondagens Bohuslunken har blivit inställd, men på söndag springer Svensson Vikingaträffen, en medeldistans utanför Trollhättan som blir genrep inför elitseriepremiären i Valdemarsvik nästa helg.
Djerfs Ella Laine sprang också Öjetrampen, och blev tvåa i yngre juniorklassen (D18), bara elva sekunder bakom Tyrs Julia Forsgren över 59 minuters orientering (och mer än en minut före alla andra). Laine vann så sent som i går medeldistansen Påsk-OL utanför Eskilstuna (med nästan 2,5 mintuers marginal till tvåan, Linnés Elsa Hedin). En grym start på juniorkarriären för Laine som i fjol tog medalj på ungdoms-SM och nu möter ett år äldre löpare i D18 där hon kommer springa även nästa år.

Efter femteplatsen i Startmilen förra helgen var Petra Hanaeus i dag tillbaka i Örebro parkrun lagom till arrangemangets sexårsjubileum. Trots det långa coviduppehållet har det kostnadsfria femkilometersloppet kunnat arrangeras 222 gånger, och Hanaeus var nu snabbast runt för 65:e gången (alltså nästan vid 30 procent av tillfällena). Efter rekordlågt deltagande förra lördagen (på grund av Startmilen) noterade Örebro parkrun i år sitt högsta deltagarantal sedan femårsjubiluemet för ett år sedan: 84 startande (då var det 113). Av herrarna var Oskar Hansson snabbast runt med 18.16 (åtta sekunder före Erik Jansson). Hanaeus noterade 20.30, långlopps-skidåkaren Olivia Hansson (som är syster till Oskar) var 1.11 efter henne på 21.41. Man kan också notera att 14-åriga Djerf-orienteraren Linus Bodin Liliegren, krossade sitt parkrun-pers med över en minut och gick under 20 minuter för första gången med 19.57.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: